Halloween

Ikväll är det fest och vi dricker goon på rummet. Laddar upp fler bilder imorgon. Ikväll ska vi ut, och bara festa och ha kul!
 
Så sjukt att man kan gå ut i bara klänning... Vid halloween är man ju van vid att det ska vara kallt och lite snöigt. Men här kommer det närmare och närmare sommaren! Älskar det! Vi ska kanske till en bar som ligger på samma gata, eller så går vi bara till Down Under Bar som är hostelets egna bar i källaren. Ha en bra halloween ni som firar!
 
 

Obsessed

Okej.. Det är ju meningen att jag ska vara nyttig och så. Jag kan erkänna. Jag har lite problem med det. Problemet stavas choklad. Jag har hittat himmelriket, på riktigt. 
 
Det är ljus choklad utanpå, vit inuti med små bitar av Oreokakor. Som Kinderägg, fast med kaka inuti. Så sjukt god. Och jag erkänner också, att det har väl blivit minst en per dag... Ajabaja.
 
 

Sovmorgon

Tog mig en sovmorgon idag. Det är inte varje dag man lyckas sova till halv tolv när man delar rum med 7 till! 
Vaknade när housekeeping kom in och skulle dammsuga, då blev det inte så lätt att fortsätta sova haha. Idag har jag planer och ska försöka vara så duktig som möjligt!
 
Gör jag detta idag - ja, då kan jag ta det lugnt resten av dagen med gott samvete ;)
 
 
♥ Fråga städerskorna om dom har min ansiktsrengöring som jag kan ha glömt i duschen
 
♥ Hitta någonstans där jag kan skriva ut CV
 
♥ Lämna ut några CVn
 
♥ Kolla om ev. farmjobb

Jag kommer aldrig ge upp.

 

One step at a time

Ett steg i taget. Har nu ett fullständigt CV på engelska! Nästa steg blir att gå och skriva ut det nånstans och därefter gå och dela ut det. Jag måste börja nånstans!
 
Grejen är att jag är så fruktansvärt trött hela tiden och knappt förmår mig att göra någonting. Sanningen svider, men om jag går utanför hostelet en dag så är jag stolt för att jag lyckades. Jag vet inte vad det är som gör mig så trött hela tiden, men jag är sjukt less på det.
Kan det vara en mix av dålig mat, lite sömn, min förkylning, lite träning och kanske till och med järnbrist?
Jag måste börja ta hand om mig, på riktigt. Jag saknar sommaren så sjukt mycket, då mådde jag verkligen bra! Det är illa när jag är stolt för att jag orkar en grej per dag...
 
 
bild från förra julen. känner ungefär likadant nu.

Boost smoothie

För mig som älskar smoothies och allt vad det innebär så är Boost en favorit här i Australien! Inte alldeles för dyrt, gott och nyttigt! Tror jag ska ta mitt cv och gå och kolla ifall dom behöver hjälp ;)
 
Nyss, i mitten av min timmeslånga promenad så föll valet på Weekend Warrior. Den innehåller banan, blåbär, havregryn, whey protein, honung, chia och is om jag inte minns helt fel. God, men inte den bästa! 
 



Make me sleep

Jag har kommit på mig själv med att ha hemskt lätt att somna till främmande språk.
När Alina pratade franska precis bredvid mig, då sov jag väldigt gott.
När tyskarna i mitt rum skrattar och har högljudda konversationer somnar jag som en stock.
Och när norskorna jag delade rum med förr hade något långt och tråkigt samtal om det norska skolsystemet, då tog det inte lång tid innan jag somnade.
Spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är eller något, utländska är sövande! 
 
 

Små söta lögnare

Denna kvällen kommer att se ut som hälften av alla kvällar - liggandes i sängen tittandes på Pretty Little Liars. Är helt fast alltså! Jag är alltid tveksam när någon serie är populär och tror alltid att det är skit, men ibland så faller jag för trycket och tittar och då är jag helt fast. Borde kanske kolla på Sons of Anarchy som alla andra, men åter igen så tvekar jag på att det är något för mig.
 
 

Där palmerna bor

Palmer! Det som gör att det verkligen känns att jag är utomlands! Denna bild är tage utanför Jamies place i Sydney för några veckor sen. Då var det rätt kyligt på kvällarna.. Nu är det VARMT på kvällarna, man kan lätt gå ut i linne och shorts! Det gillas.
 
 
 

Dance ass

Jaha, såhär ser jag tydligen ut bakifrån när jag dansar.. Då vet jag det också! Anledningen till att jag tar mig själv på rumpan är för att dra ner min fruktansvärt korta kjol, som blir ännu kortare när jag rör på mig. Det är ett under att jag ens har kjol! Och mina flip-flop är på, som vanligt. Bilderna är från förra helgen då jag var ute.
 
För tillfället är jag förkyld och trött. För två dagar sen var jag även inne med feber. Så har inte så mycket roligt att blogga om för tillfället. Ska leta lite i fotoarkivet!
 
 

25 kilometer

Försöker verkligen komma igång med nyttigheterna här nu. Men det är sjukt svår, då man som backpacker med brist på pengar gärna köper det billigaste, vilket oftast inte är det nyttigaste. Men ett försök är bättre än inget. 
 
Sammanlagt från i lördags, söndags och måndag så promenerade jag 2,5 mil. Jag tycker inte om att gå, så jag är sjukt stolt över mig själv! Kan ju medge att jag kände mig rätt förstörd efter det. Men har man lägenhetsinspektioner i andra sidan stan så har man! Blev en liten chock för kroppen - från att aldrig gå till att gå 25 km på tre dagar. Det är bra!
 
Denna bild är tagen för några veckor sen. Finns egentligen inte så mycket alls att visa upp, men nu har jag en förebild i alla fall. Snart ska jag leta reda på något gym och sätta musklerna i arbete.
 
 
 

Byron Bay

Nu är jag ju dock inte i Byron Bay, utan jag har hunnit med att besöka Surfers Paradise och nu är jag i Brisbane. Men jag tänkte att jag kan lägga upp några bilder från denna härliga stad med härliga människor på ett underbart hostel!
 
 
 
 

FRÅGOR

FRÅGA:
Fanny - "For du till Austrailen helt själv eller med någon du känner? 
Kände du någon där innan eller har du lärt känna folk med tiden? 
Jobbar du något där eller har du sparat pengar innan? 
Allt du skriver låter så roligt är så avis.."
 
 
 
SVAR:
Jajjemen, jag åkte helt själv. Kände att på mitt fria år på andra sidan jorden så ska jag göra som jag vill och inte måste anpassa mig efter någon annan, så det känns riktigt skönt faktiskt! Har dock knappt varit ensam alls än, bara lite grann då och då. Man träffar verkligen människor hela tiden!
För nån vecka sen var det nästan så att jag tänkte "Låt mig vara själv, lämna mig ifreeeed" haha!
 
 
Nä men det är hur lätt som helst att lära känna nya! :) 
Jag kände ingen här innan, utan alla kontakter har jag fått nu. Har till exempel bytt nr med 25 personer än så länge. Vissa har man kul med i nån kväll och andra kommer man lite närmare och byter kontaktuppgifter med för att kunna träffas senare.
 
Jag hade sparade pengar innan och dom har jag använt till kostnaderna som var före resan, samt det stora och dyra på resan. För att ha råd att gå runt nu, alltså mat och boende, ska jag jobba mig ihop. Ska se om jag kanske kan jobba för gratis boende på något hostel till att börja med och sedan skaffa mig ett ordentligt jobb när jag rest färdigt och vill stanna längre på någon plats.
 
 
Det är bara att spara lite pengar och boka en resa!! Gör det, du kommer inte att ångra dig!! :D

Det bästa II

Tar en sån himla tid att lägga upp bilderna, så här kommer resten av bilderna från dagen, på den underbara utsikten vid fyren!
 
 

Det bästa I

Jag har så mycket jag vill dela med mig av, men har inte haft något internet till datorn och när jag väl har det är det segare än segast. Åh vet knappt var jag ska börja! 
 
Något som är värt att börja med är kanske dagen som ligger på topp 10 av de bästa i mitt liv, med bilderna som är det vackraste jag någonsin har sett!
 
I torsdags bestämde jag och några vänner från hostelet att vi skulle ta en dagstur till Nimbin. Om man tycker att Byron Bay är hippie, så är det ingenting jämfört med detta stället. Hela den lilla lilla staden handlar egentligen bara om weed, så det var intressant att se något så annorlunda.
 
När vi kom hem därifrån så gick vi till fyren, och även Australiens östligaste punkt, och jag har aldrig sett något vackrare än den utsikten. Hade en mysig stund uppe vid fyren, där vi satt glada som bara den, med en gitarr i handen och tittade på solnedgången. Sen var promenaden hem inte helt fel den heller. En magisk dag.
 
 
Alltid lika glad!
 
Allihopa samlade!
 
 

FRÅGA - kostnader inför resan

FRÅGA:
"hej! jag undrar hur mycket pengar du sparat ihop innan du åkte iväg och hur mycket "förberedelserna" kostade, alltså flygbiljett, visum åså :)"
 
 
SVAR:
Hej! Vill börja med att be om ursäkt för att jag inte har svarat på din fråga tidigare!
 
Jag hade pengar sparade sen jag var liten som mina föräldrar sparade åt mig, så jag har inte direkt behövt spara ihop något innan jag åkte, jag är lyckligt lottad!
 
Flygbiljetterna tur och retur kostade 11.000 och då flög jag Stockholm-Helsingfors-Singapore-Sydney. Visumet har jag för mig kostade typ 2500 Jag betalade även lite mindre avgifter som konkursskydd, bokningsavgift, avbeställningsskydd osv och det blev några hundralappar tillsammans.
 
Jag bokade min resa genom Kilroy Travels och då betalade jag 5700 kr (inkl. 500kr för hjälp med visumet). Jag fick hjälp med allt inför resan, hur bra som helst! Alla frågor jag hade svarade dom på. I priset ingick även hjälp med bankkort, skattenummer (nödvändigt om man vill jobba), ett australiensiskt SIMkort, 4 nätter på Wake Up Hostel i Sydney (partyhostelet numero uno) och information om att söka jobb osv. Checka in det exakt HÄR.
 
Sedan så är det viktigt att ha en försäkring också. Jag använde mig av Gouda och betalade ca 6000 kr för 8 månader. 
 
Totalt tror jag att jag betalade ca 25.000 för förberedelserna. 
 
Tveka inte att fråga mera! :)
 

Känguruspaning!

Jag sa till en i personalen på surfcampet att jag ville se kängurusar, och hips vips så var det ordnat! Ett tag senare så satt jag i hans bil i full fart mot kängurusarna några minuter bort. Check!!
 
 

Chocolate Bar

Förra veckan var jag på ett ställe som jag definitivt ska besöka nästa gång jag kommer till Sydney. Var bland det godaste jag har ätit! 


Just chillin'

Och fuskar lite med kosten... Men gott var det!!
 
Älskar att bo i Australien! Och bättre ska det bli.
fredag börjar jag min resa genom hela östkusten. Startar i Byron Bay och har hört att det är en skithärlig och laidback stad, så stannar förmodligen en vecka eller något. Bokade även in Whitsundays, Fraser Island och två till spännande saker som jag ska berätta mer om sen.. ;)
 
 

Sammanfattning av den senaste veckan - Bondi, Manly, Surfcamp

Förlåt för mitt usla bloggande! Det händer så mycket hela tiden nu så jag får aldrig nån tid till att ta upp datorn! 
 
Ska försöka dra igenom allt lite kort nu då. Förra gången jag skrev bodde jag i Manly, Sydney. Flyttade till Bondi i några dagar för att bo på den kända stranden, men det blåste så fruktansvärt så var inte så roligt. Och liten var den också, under mina förväntningar. Inte så mycket folk heller men det kan ju bero på att det bara är vår här än.
 
Efter Bondi flyttade jag tillbaka till Manly. I lördags var jag, Alina och Jamie ute och gick på några roliga klubbar, experiences, experiences.... I måndags tog jag en buss som tog 8 timmar till Spot X Surfcamp, där jag är nu. Det är sjukt härligt, älskar detta stället! Vad som inte är härligt är att mina flipflop har gett mig hemska skavsår. Ett inlägg om surfingen kommer strax! 
 
 
Bondi Beach
 



Kontakta mig: [email protected]