Framme i Dubrovnik

Hej! Nu befinner vi oss i Dubrovnik i Kroatien. Mycket mysigt av det lilla vi hunnit se. Lämnade Montenegro mitt på dagen idag och det var så skönt att lämna det bakom sig, får bara obehagskänslor.. Här känns det bättre :) vi hade inte ätit något sen frukosten så när vi kom fram så gick vi på restaurang och åt en vegetarisk tallrik. Lite udda var den, men god. Sen åt vi glass. Igen, haha. På ett ställe som hade fin belysning, det är alltså lampor bakom och meningen att se ut som ljuset kommer utifrån genom taket. Och nu är det dags att sova.






Montenegro

Inatt åkte vi färja över till Montenegro! Färjan var helt förfallen och hemsk, men vi överlevde i alla fall. Det var nära att vi höll på att frysa ihjäl, men sovsäckarna räddade oss som tur var när vi låg där på golvet och sov. Det var så konstigt, inte ens en liten chokladbit eller snacks kunde man hitta, även fast dom sålde mat, alkohol, kaffe, och cigg.. Och allt var trasigt. Tur att min morfar är så rolig, vi skrattade och spelade spel och hade så roligt. Kommer att komma ihåg den båtfärden!

Även fast jag sov på golvet så sov jag bra och vaknade bara en gång på 7 timmar. Kan bero på att natten innan var ett helvete.. 
Vi delade rum med 6 personer till. Vi alla släckte våra lampor vid 22 någongång, men inte tjejen under mig. Hon hade den tänd i 4 timmar till. Och hon hostade en gång varannan minut eller så. Oljudet från trafiken utifrån dånade in i rummet och två italienska gubbar låg och mullrade med sina snarkningar. Jag är vanligtvis väldigt petig med hur det är runtomkring mig när jag sover och står knappt ut med surret från datorn när jag är hemma. Det är klart att jag har fått lära mig att sova i ljud då jag rest så mycket, men detta var fan det värsta jag varit med om. Jag kokade av ilska och kunde verkligen inte somna på ungefär 4 timmar.. När tjejen under mig äntligen släckt och somnat (och slutat hosta - thank god!) tror ni inte att hon börjar VÄSA! Jag har aldrig hört något liknande!! Något högljutt, gnisslande ljud. Till och med en av snarkgubbarna vaknar och försöker få henne att sluta leva om, men förgäves. Jag lyckades tillslut sova i kanske 5 timmar, och vid frukosten var jag så arg att jag inte ens kunde förmå mig att vara trevlig och prata med henne.. Då är det illa..


Frukosten på hostelet imorse var en höjdare!


Italien

Hej vänner! Sen sist har jag varit i Brindisi som ligger alldeles i klacken på Italien. Det är en väldigt liten och mysig stad. Vi var där i söndags och nästan allt var stängt och det var ingen ute. Helt öde. Vi gick omkring i flera timmar och letade efter glass... I Italien! Illa;)

Sen tog vi oss 1 timma norrut till Bari som är en ganska stor stad med mer liv! Vi irrade omkring mycket och lyckades gå vilse flera gånger i gamla stan. En verklig labyrint! Och igår lyckades vi klämma i oss två glassar innan kl 12 på dagen haha! Vår ursäkt var att vi är ju faktiskt i Italien ;) lite pizza och pasta har också slunkit ner! Måste säga att italienarna kan sin mat! 





Labyrinten!

Hamburg levererar

Vi har haft en toppendag i Hamburg! Imorse gick vi och handlade och sen gjorde vi världens bästa brunch! Alina bor i en väldigt vacker lägenhet som är ljus och mysig, så vi avnjöt vår måltid där med lugn musik och solsken. Det har varit rätt varmt här idag, så vi har suttit ute på balkongen och solat.

Eftersom vi är två tjejer så tog vi lite för lång tid på oss i morse och missade då den guidade turen vi skulle med. Vi gick omkring och letade efter den men det slutade med att vi vandrade omkring i Hamburg själva. Vi såg kungen och drottningen av Holland som var på besök och vi har njutit av solen och tagit en massa bilder. Nu är vi tillbaka hos Alina och vilar och snart ska vi iväg igen och kolla på Reeperbahn, den så kallade horgatan haha. Och dricka vin. Ha en underbar kväll!






Framme i Hamburg

Första resdagen gick rätt bra och vi kom fram till Hamburg kl 16 igår. Vi hade lite problem på tåget med biljetten då vår resebyrå har klantat sig väldigt mycket och gett oss fel biljett!! Vi bad om en där vi kan resa hur mycket vi vill under 22 dagar, men istället fick vi 10 resdagar på 22 dagar. Jag blev så arg och upprörd men efter ett tag kom vi fram till att det var nog faktiskt bättre såhär. Men det tog ett tag att komma över det.. 
Vi började prata med flera stycken redan på tåget och inser att vi kommer nog att skaffa många vänner på den här resan:) konstigt nog så var det flera stycken som kom fram till OSS och frågade om saker?! Vi kanske ser rutinerade ut haha. 
Jag har för första gången åkt tåg på en båt. Gissa hur chockad jag blev när vi helt plötsligt var på en båt! 

I Hamburg fick vi vänta lite, för jag och Alina fick inte tag på varandra.. Men jag och morfar tänkte när vi stod där på stationen att "här kan vi ju inte stå hela dagen" så vi försökte följa Alinas vägbeskrivning till hennes jobb. Det tog ett tag och var riktigt förvirrande men till slut så hittade vi! Och det var så underbart att träffa fina Alina igen. Åh va jag har saknat henne. Senast vi träffades var för ett år sedan!! 

Idag ska jag, Alina och morfar på någon sightseeingtur och bland annat kolla på red light district. Sen får vi se vad vi gör! Jag är så glad att vara här! 




Imorgon åker jag!

Imorgon åker jag och morfar ut på våran resa och jag är SÅ taggad!!
 
Vi ska tågluffa i Europa de kommande 3 veckorna och besöka ca 11 länder som det ser ut nu. Vi har inte planerat så mycket, utan vi ska leva för dagen och ta det som det kommer.
Länder vi kommer besöka är bland annat Tyskland, Italien, Grekland, Montenegro, Serbien, Bosnien, Kroatien och Holland. De är de länderna vi redan bestämt och beroende på hur länge vi stannar på samma ställe så får vi se var som händer efteråt.
 
Det kommer verkligen bli helt underbart att se sydöstra europa med morfar, en av pojkarna i mitt liv jag tycker om mest. Vi kommer att prata massor, skratta, upptäcka och förmodligen hinna störa oss på varandra lite grann med ;)
 
Jag kommer inte ta med någon dator utan jag ska resa så lätt som möjligt, så som ni förstår kommer det inte uppdateras här på ett tag, om jag inte lyckas få tag på en dator och internet någonstans. Men annars kommer det upp en massa om ca 3 veckor!
 
 
 

Avskedsfika

Här blir ni belamrade med matbilder haha! Men bättre det än inget alls, eller hur? ;) 
Tog farväl till min kära vän Sandra idag med en fika på bryggan. Nu kommer vi inte ses på tre veckor och det är sjukt länge, så länge har vi aldrig varit ifrån varandra under de 8 månaderna vi känt varandra och umgåtts nästan varje dag. Kommer sakna henne!
 
 

Nightdress

Köpte ett nattlinne på New Yorker förra veckan. Visst är det gulligt? 169:- kostade den. Äntligen kan jag känna mig glamourös när jag sover haha.
 
 
 
 
 

Good times and tanlines

Här är det vår. Helt underbart ♥
Äntligen närmare sol och bad, långa sommarnätter, varm behaglig luft och frihet. Vintern är ingenting för mig.. Det är mysigt i sisådär max två månader. Sommaren däremot...mmm!
 
 

The sweet smelling breeze

Jag har alltid varit känslig för folks andedräkter och hur folk luktar. Men på senaste tid så vet jag inte vad som har hänt. Jag har blivit så känslig för alla sorters dofter. Jag har kunnat stå på jobbet och känt om kunder just varit och tränat även fast de duschat. Någon har kommit in genom dörren och burit samma parfym som någon jag känner och då har jag reagerat direkt. Jag har känt kunder ha samma hudkräm som min mamma hade. Jag har varit nära rökande personer förut men om en rökare har köpt en macka av mig så har jag knappt kunnat andas. Alla dofter har förstärkts så mycket.
 
Det allra positivaste med detta är doften av naturen. Jag känner doft av vår och minnen. Barndom och glädje. I skrivande stund så sitter jag faktiskt utomhus. Och bara luktar. För detta, lukten av vår på kvällen, med lite vått gräs, det är nästan oslagbart. Så avkopplande och lugnande. Det är lite kallt, men jag kan bara inte låta bli, jag kan inte få nog. Mina vänner börjar nog lessna snart. för jag går jämt och tjatar om hur gott det luktar och dom bara "jaja, nu fortsätter vi gå", haha. 
 
 
 

Mat.

Denna måltiden var sååå god! Speciellt de fyllda champinjonerna och såsen. Magiska. Till det hade vi quornfilé.
Ikväll ska jag och mysa hos Sandra, kommer bli toppen. Ha en härlig söndag!
 
 

Days of joy

Igår hade jag en sån fantastisk dag. Jag spenderade den med Jocke här på gården. Vi var ute och njöt av solen och naturen och fikade hos grannarna. En sån avslappnad dag som bara var helt underbar. Avslutade den med en middag som var bland det godaste jag någonsin ätit.
 
 Kan ni förstå att detta är min bakgård? Jag är lyckligt lottad.
 
 
 
 
 
 

Flowerpower

Nu är jag ett par skor och specialutformade inlägg rikare! Däremot 3200 kr fattigare. Så tråkigt att spendera pengar på inlägg och träningsskor, men ack så nödvändigt. Mina fötter är riktigt kräsna, men nu har de ett par specialgjorda inlägg så förhoppningsvis ska de sluta klaga och hålla på snart. Vuxenpoängsshopping.
 
Jag köpte också ett par tights på Lindex. Jag tål inte obekväma kläder, speciellt inte byxor. Jag blir bara arg, och för att undvika det så har jag burit mest sköna kläder de senaste månaderna. Men jag börjar bli lite less på att ha fula mjukisbyxor på jämt, så jag köpte ett par våriga härliga tights som både är sköna och snygga. 75kr kostade dem, på rea:)
 
enkla men sköna!
 
 
 
 

Free yay 13th

Största björnbäret jag nånsin sett! (varför heter det inte bearberry på engelska?)

Idag ska jag till en fotspecialist och spendera en massa pengar på mina fötter. Och sen behöver jag köpa en necessär. Efter det kanske jag ska sätta mig i solen en stund. Ha en bra fredag den trettonde! 




Grattis Viktoria!

Idag är det min namnsdag! Grattis till mig! Jag och morfar ska på resebyrån idag och köpa tågbiljetter och fixa lite mer inför resan, spännande!! Sen har jag fått önska middag, precis som när jag var liten. Köttfärssås och spaghetti blir det. Ha en bra torsdag mina vänner!
 
 
Åh en sån fin bild. Minnen från morfars 70årsfest i somras med min söta kusin och bror ♥
 

Powerwalk

Hej! Igår var min första dag tillbaka i Jönköping. Har som sagt varit hemma i Skellefteå och i fjällen en vecka. Mötte upp bästa Sandra för en promenad runt Munksjön på 6km i vårvädret. Det var fortfarande lite för kallt för att det ska vara behagligt, men så skönt ändå. Vi pratade om allt möjligt och benen gick lätt mot marken.
Sen fyllde jag upp energin och hade en underbar kväll.
 
 
 

Greenburger @ Arlanda

Hej vänner! Ibland gör jag faktiskt annat än att dricka smoothies också. Som att äta vegetariska burgare. Jag har två timmar på Arlanda, och hittade den mest prisvärda måltiden på Max. Jag menar, på dom andra ställena så finns det antingen en liten macka för 60 kr eller en bamsetallrik på olearys för 150. Nu är jag mätt och glad och snart lyfter flyget mot Skellefteå! Ses!




Pangfrukost

Godmorgon! Igår hade jag min sista dag på jobbet! Så nu är jag arbetsfri ett tag. Nu är det dags för nya äventyr, imorgon åker jag upp till Skellefteå och sen vidare till Hemavan i helgen. Och efter det väntar en utomlandsresa, spännande!
 
Jag försöker tömma kylen nu då jag ska vara borta en vecka, så denna frukost blev helt enkelt en blandning av vad jag hade hemma. Smoothien blev jättegod denna gången!! Inte den vackraste färgen dock haha.
 
♥ Frusen banan
♥ Frusen mango
♥ Äpple
♥ Avokado
♥ Rödbeta
♥ Grönkål
♥ Vetegräs
 
pic is not going insta until I learn how to cut a mango perfectly.
 
 
 



Kontakta mig: [email protected]