Har sjungit för musiklinjen

Nu har jag varit på anderstorpskolan och sjungit! Jag ska ju gå musik så då  kan man även sjunga/spela in sig för att ha större chans att komma in. Det gick jättebra, känner att jag har stor chans att komma in!:) och betygen är det inget fel på heller, hoppas bara inte intagningspoängen blir så hög.


Jag sjunger solo

Sjunger solo på kören:)
ursäkta att bilden är sne (A)
ENJOY


29 maj

Idag har det varit en bra dag! Eftersom jag fyller år på onsdag så har jag blivit firad av Filip idag, jättekul! Jag fick en privat makeuplektion från Make Up Store samt grejer för 500 kr. En skitbra present till mig, är ju intresserad av smink så :D
 Sen var vi på Boda Borg, det var längesen, och vi klarade 8 banor av kanske 13 eller 14 :}

Nu ska vi äta godis, popcorn och dricka läsk samtidigt som vi ser på Mr and Mrs Smith!







Visst har jag en bra pojkvän som köper en tidning till mig?
kärlek till min pöjk <3


kom tvåa i finnupp!!

Jag har varit med i en uppfinnartävling som heter Finnupp. Och igår fick jag veta att jag och emma kom tvåa, vi vann 500 kr! Det viktiga är förstås inte pengarna, utan äran. Att bland 830 bidrag kom jag tvåa! Det är så stort!!

Alla skelleftebor kan se mig i Norran!:D

Det vore jättekul att ta patent på uppfinningen, men det kostar väl ganska mycket? Nån som vet?









Kizz

Idag hade vi klassfoto, då vi ska klä ut och vara roliga. Vårat tema var att alla fick klä ut sig till vad de ville. Vilket tema va? Jag var en av medlemmarna i Kizz.

Några veckor tidigare:

Johanna: Vi kan klä ut och till Kizz!
Jag: Va? Ska vi klä ut oss till kiss? Vara gula eller?


Bilder

Nu har jag fått bilderna då Natalie fotade mig! Här kommer några bilder:






sommarbild!<3


Sen finns det några fler ( tja, runt 130 till ), men för det första vill jag inte lägga ut alla på samma gång, vissa är fula, och vissa tycker jag inte passar att lägga ut på internet. Vill du se dem, bli kompis med mig;)


Söt pöjk



Nu gör jag som flera andra gjort, lägger ut filmen på denna urgulliga femåriga pojke! Gud vad sööt! Hittade den på Emmas blogg :)

Bild på ställningen

Det tar verkligen emot att lägga ut såna här bilder, efter som jag hatar mina tänder, den där fula som sticker ut. Men nu gör jag nått jag egentligen inte vågar, det är väl bra. Tänk om 1 ½ år, då har jag fina raka tänder! Jag kan då säga, att det är den här jobbiga skiten värd.
Och snälla, klaga inte på mina tänder nu!


försökte ge en bra bild på ställningen, men ja, alla metaller ville inte vara i fokus.. :(


Tandställning...
Nu är tandställningen i munnen. Det går inte att äta, och det är skitjobbigt, var tvungen att äta fil till middag. Och så är det typ två tänder som går at tugga med, det funkar inte så bra.
Dock så är tandställning jättebra om man vill gå ner i vikt, för det blir så himla jobbigt att äta. Nog för att jag inte har tänkt gå ner nånting, jag är nöjd där jag är. Nu har mamma farit med kameran så några foton på min förfärligt vackra mun blir det inte.

Här kommer istället en bild på hur jag planerade att se ut imorse. Lite annorlunda mot för i vanliga fall kan man lugnt säga. Men det blev inte så. Med glasögonen skulle jag bli alldeles för mycket Ugly Betty, och de röda läpparna skulle dra fokus mot munnen - tandställningen...


hmmm, märker att allt blir med versaler (stora bokstäver) när man läser bloggen? konstigt





Dålig mobilkvalla.
Och jag kan försäkra dig om att jag inte skelar irl.


Smink och tand

Ni undrar kanske hur det blev med tandutdragningen och sminkningen som skedde i onsdags? Eller så inte, men jag berättar i alla fall ;)

Jag tog fyra bedövningssprutor, de två första gjorde lite ont. Och så stack det i näsan? Sen blev jag tvingad att fara tillbaka till skolan, och jag kunde knappt prata ordentligt. Fast kul var det, haha alla borde satsa på att bli bedövade nån gång, och glöm inte att filma!;)

Sen, direkt efter skolan for jag till e-fyran och fick sminka 6 st, tre tjejer och tre killar. Killarna hade bara foundation och rouge, och en av killarna hade lite kajal med. Killarna blev bara lite försnyggade.

Efter jag hade sminkat så fick jag välja vad jag ville från cafét, tack! Och jag blev även erbjuden jobb att leda en sminkgrupp där i höst, och få lön för det med. Det låter ju jättekul! Men jag - leda grupp? eehh, känns lite konstigt, jag är inte en ledartyp tyvärr. Men jag måste ju utveckla den sidan med. Nu är alltså det här inte säkert, men jag hoppas verkligen att det blir av!

Musiklinjen

Har jag sagt att jag har sökt om till gymnasiet? Det kanske jag inte har sagt. Men musiklinjen blir det då, istället för samhälls. Känns som att det kommer vara bättre klass, mindre plugg och så är ju musik så roligt med. Jag kanske inte kommer längta till skolan varje dag ändå, och jag kommer säkert bli less på musik nångång. Men det finns ingen linje som är som gjord för mig, så då vill jag gå det bästa jag hittar.

På måndag den 31 maj så ska jag sjunga för en jury där på musiklinjen. Då kan man få upp till 30 extra poäng att söka in med. Nog för att jag tror jag kommer in ändå, men det är ju inte säkert. Men det är ändå lika bra att göra det här. Jag är nervös, sjunga för folk man aldrig träffat förr som dessutom sitter och bedömer en! Nu gäller det att sjunga bra här..

Den här låten blir det då i alla fall, Celine Dion - The power of love


Önska mig lycka till!


En dag av skogsplantor

Nu är jag hemma igen efter en dag i skogen. Det var inte alls lika glamouröst som jag trodde. Jag trodde jag skulla få trippa omkring på en äng och stoppa ner lite plantor här och där. Men ack så fel jag hade. Istället fick jag slita för att hitta ett passande ställe för plantorna. Men det gick inte så bra. Antingen var det för blött, för mycket mossa, för mycket kvistar, för mycket stenar, my gaaaaad vad irriterad och trött jag blev till slut! Och eftersom stället var på 2 hektar så blev det mycket att gå. Jag har träningsvärk i benen och jag har sjukt mycket rispor på benen. Lite överallt, eftersom..? Kvistar everywhere!! Sved inte lite när jag duschade kan jag tala om ;)

Så idag har jag verkligen insett att jag inte är någon skogsmänniska alls någonstans. Jag hatar att allt är huller om buller och jag hatar insekter. Du hittar mig i stan.

Men en bra sak, jag blev rik på kuppen! Nästan miljönär :O Miljonär menar jag;)


Det blir världens fjuttigaste bild på detta. Jag lovar, det är hemsk egentligen! Ni ska se min rumpa, haha fast det ni - det kan ni glömma! ;)
Jag har inte tänkt blotta mig för hela svenska folket, ni får nöja er med några centimeter här!!


Imorgon blir det att plantera skog!

Nu sitter jag hos Filip, (haha som vanligt). Imorgon ska vi plantera skog hela dagen, det blir nått nytt, det har jag aldrig gjort förr. Och sen skulle vi ju få lite betalt, jo tack gärna, inte tackar man nej till det inte ;) men det blir verkligen kul att prova! Jag ska skriva en recension till er här sen. Och jag kan även vara snäll och berätta hur brun jag kommer ha blivit. Inte för att det kommer hända men..man kan ju låtsas! ;)



bild hittad på google


Imorgon blir det tandutdragning och sminkning!

Idag har det varit kalas hela kvällen här hemma, nästa kalas i raden är mitt! Kommer upp en önskelista lite senare:)

Imorgon ska jag dra ut en tand. Jag vet ju att jag kommer få bedövning, men jag är ändå nervös. För förra gången jag fick bedövning (lagade tand) så gjorde det ont i början, jag är rädd att det kommer ta tid innan den börjar verka nu med..

Och sen ska jag sminka modeller, 2 st. Känner mig lite nervös för det med. Jag känner mig liten, oerfaren och okunnig och det känns som om det inte kommer bli så bra.. Och dessutom kommer jag förmodligen vara själv också, då har jag ingen äldre erfarnare att fråga om råd. Men om man ser det från den positiva sidan så kommer det nog vara nyttigt för mig att göra något själv, och att våga.

Men lägger man nu ihop dessa grejer blir det ännu värre. Jag ska till tandläkaren 12.30 och jag ska sminka 16.00. Då har bedövningen inte gått ur förmodligen, och jag kommer känna mig skitdum när jag inte kan prata ordentligt!! Eller så har den gått ur, och då kanske jag kommer ha ont! Men jaja, jag får hoppas att det går bra i alla fall.

Jag ska klara det här, även fast det kan bli dåligt, jag kan skämma ut mig, eller jag kommer ha ont. Jag klarar det.

Jag och sara

Jag och Sara alltså. Vi är heeeelt normala och inte dugg barnsliga.....
Men kul har vi, så tråkmånsar där ute, ni missar nått!





Hejdå

Nu drar jag till Sara, blir askul, skriver nån gång imorrn! ♥



Citat

Maria Montazami :

"Tofsar låter lite...tofsigt"

Snart tält

Nu blir det att ta en dusch, eller kanske ett bad.. Det var längesen, det vore skönt faktiskt. Ska se om vi har något skum hemma, men tror inte det faktiskt. Sen ska jag måla naglarna i en jättefin blåfärg. Den här gången ska det bli av, men det torkar ju så himla sakta:O
Efter det blir det att fara till Sara, ska sova där, blir förmodligen i tält, haha yeeey nu är det verkligen sommar på riktigt! Och så får vi se vad tältet har för hemligheter med sig...

Ha det bra <3


Sommar och bil

Nu är jag hemma igen efter en dag hos pojkvännen. Han fick bland annat ett snyggt skrivbord i ek som vi har hjälpts åt bygga ihop.
Vi har även solat, nu är sommaren här på riktigt! Kunde ta av mig till underkläder ute, och jag gick omkring hela dagen i shorts och tee. Men det var en helt annan visa när jag körde moppe dit. Då var det vinterjacka som gällde. Tyckte att det innan lät helt knäppt, men det behövdes faktiskt, när jag körde så blåste det ju. Men så fort jag stannade och tog små hoppauser så kände jag värmen blåsa mot mig. ( ja, ja måste ta små hoppauser ibland, jag kan inte sitta stilla så länge. )

Och jag har kört bil idag!!! :D Jag menar, jag måste ju öva lite inför när jag fyller 16, 2 juni!! Det är ju snart =D
Nu kan jag då faktiskt koppla, växla, gasa, bromsa och till och med svänga! ;)

Tur att det inte var en sån här bil jag körde! Den skulle inte klara min våldsamma körning... ;)

Bowling och middag

Nu är överraskningarna över för Filips del! Vi var och bowlade och sen åt vi calskrove på Tre Kronor. Han blev jätteglad, och det känns kul, att jag lyckats göra en annan människa så glad.
Och jag måste ju få tillägga att jag vann, med 4 ynka poäng, men stolt är jag ändå! ;)

Tack för en sjukt trevlig dag älskling :*


Hur är det i andra städer? Finns calskrove, och har du isåfall ätit det?

För er som inte vet så är det en calzone med ett skrov inuti :P







firning (?) av filip

Nu är jag med Filip. Han fyller 17 år imorgon. Så idag ska vi hitta på grejer idag, och han har ingen aaaning om vad vi ska göra.. Haha det är jättekul, han tjatar hela tiden och undrar vad vi ska göra ;) Nu ska vi fara, får se om han hinner lista ut det när jag kör.. Han har även fått två presenter, kommer bild på det sen!


Bella och Tyra

Hej! Idag har jag varit ute och solat på balkongen, skithärligt, och jag är jättestolt, för det syns faktiskt, jag har liiiiinjeeer....! :} Nu ska jag fortsätta slappa, se lite Bella&Tyra show i sängen, I like! Sedan blir det kalas ikväll.

Jag avgudar typ Tyra. Hon är ascool.


Need help!


Klänning nummer 1




Klänning nummer 2 (i rosa och grått)






Hur gör man med bh?!?!?!? HJÄLP


Vilken vill jag ha på skolavslutningen?



Foton

Här har vi några av bilderna som Natalie fotade:
Enjoy!!


tröttis...

Åhh godmorgon..! Nu har jag nyss vaknat efter att ha sovit i två timmar, lyckat Viktoria! Jag vet inte vad det är med mig, jag tror minsann jag börjar bli tonåring!! Det var minsann på tiden kan man ju säga ;) Eller så är jag sjuk på nått sätt. Fast det kan även vara att man blir sjukt sömnig av att bada.
Vi var ju med tjejerna i klassen och badade, vi simmade, livräddade, fick lära oss hur man lägger i framstupa sidoläge och hur man lätt drar upp en person ur vattnet (ring mig, så räddar jag dig!!!) och sen fick vi även leka. Askul.

Nytagna modellbilder

Och ja, jag är ASSTOLT över att kalla det modellbilder. Jag känner bara en våg som sprider sig i kroppen när jag tänker ordet modell. Ja, modell kan man inte kalla mig (inte alls) men jag måste väl få låtsas? Och övar man aldrig blir man aldrig bra!

Jag har varit hos Natalie idag och hon fotade mig, hon är duktig! Vi höll på i fyra timmar, är det okej haha? Det blev några normala bilder, men sen spårade det, och jag kan säga att det blev lite annorlunda. Men ack, så kul!

Här kommer en ledtråd:


Snart ny header

Nu är jag hos Natalie, vi sk fota och fixa headern, så snart får ni se på förändring!!:D

citat

Maria Montazami:

"Om vi säger att jag är 44, vilket jag är"

Egopics

Ser på top model nu! Det är jättebra. Syna bara att jag har missat det varje vecka pga sminkkursen.  Men nu är den slut. Åh, jag måste komma ihåg att fråga Felicia om hur det blir den 19, med sminkningen! Fast om du läser detta får du gärna svara felicia:)

Nu får ni gotta er i en massa bilder på mig.













Färgning

Igår färgade jag ju som sagt ögonbrynen och jag passade även på att färga ögonfransarna då! Jag är nöjd, men det hade kunnat få bli lite mera färg. Men det är inte så konstigt, svart på vitt blir grått, inte svart.
Och jag fick lite i ögat, jag trodde jag skulle bli blind!:O För det stod på bruksanvisningen att om man fick det i ögat skulle man skölja jättemycket!! Fast då kom min räddare i nöden med linsvätska, det var också hemskt, men kul att kunna titta i vatten :]


Vad gör alla prickarna ovanför ögat där? Seriöst vad vill dom!?:O

Dagens outfit




Linne - Gina Tricot i guess?
Tröja - Bik Bok
Jeans - Bik Bok
Strumpbyxor - Gina Tricot
Skor -  Din sko



Min gårdag

Jag och filip var ensamma hemma igår och var tvungna att laga egen mat, vi motstod frestelsen att ta en Billys pizza, och istället gjorde vi tacos! :D Det blev jättegott och och jag var så mätt så att jag höll på att sprängas. Ändå tog vi lite senare chokladpudding som vi åt samtidigt som vi såg Supersugen.

Visst ser det gott ut?;)


Sen var vi vuxna och drack vin.

(egentligen hallonsoda, men säg det inte till nån!!)

Min söta sötgubbe

 


8 maj

Hejhej, jag är hos filip nu, han är nere och eldar för att få varmt i huset, det känns väldigt bushigt ;) Vi ska ut och springa idag, haha ett tvång för att jag ska få duscha, mitt hår är jättesmutsigt. Och sen ska vi sola och jag ska bli mera pepparkaka än filip :} Ska bli härligt idag, bara ha en helg då jag kan ta det lugnt, förutom den där motionen då... ;)

Åhåhåh måste komma ihåg att ringa mamma om huset  :D:D:D
Bilder kommer senare, puss♥

Kvällens smink

Ikväll kommer släkten hit, för att fira pappa! Känner jag min släkt rätt så kommer det vara kameror framme, så jag har piffat upp mig lite, bytt kläder, sminkat om mig och satt upp håret.

Det jag inte gillar med såna här bilder är att man ser alla små fel och brister (naturalistiskt som det kallas så fint har jag fått lära mig). Som ögonbrynen, och alla små prickar. Är alla sminkbloggerskor redigerade runt ögonen eller har de helt slät hud? Jag skyller på att jag är tonåring, det funkar alltid;) Och ögonbrynen blir att fixa i helgen, då jag ska till Filip, lättare sagt imorgon. Då ska det färgas och noppas, det kan du lita på!!


Men visst blev det fint?
Jag älskar mina ögon, färgen och allt.


Sminkpalett

En sån här önskar jag mig när jag fyller år! Linda använder denna, och hon tycker att den ger lika bra kraft och styrka på färgerna som Make Up Stores ögonskuggor gör. Skillnaden är ju priset. På MUS kostar en ögonskugga kanske lika mycket som denna (249 kr), men i denna palett får man 88 färger.

Det är slut i lager nu och kommer in igen den 31 maj, och jag fyller år den 2 juni... Så jag får nog vara så elak att jag inte berättar vart den finns, för då är den säkert slut igen innan jag fyllt år.. ;) Men sen kan jag berätta det haha, jag vet att jag är sjuuuukt ego, men jag ska ha en sånhär!:]

Paket

Vad sägs? Var det inte en ganska idérik inslagning? Plus att det är så kul att läsa serier, jag tror han kommer bli glad, både för paketet, inslagningen och innehållet, som jag sjävklart glömde bort att ta kort på innan, men det är i alla fall en bok. Fast jag minns inte namnet på den. Det kan jag återkomma med, för jag förstår att ni är sjukt nyfikna.... ;)




är jag skelögd?!?!??!:O


Grattis pappa, 35 år!

Snabbt morgoninlägg kommer det här, sen måste jag rusa till skolan som vanligt haha.  jag svarar på kommentarer så fort jag kan sen, men eftersom pappa fyller år idag får jag se när jag har tid.
Och tack till alla som läser min blogg, statistiken bara ökar och ökar :D


How I look today!
Ser ni sooolskeeeneeet!:D:D




Självkänsla nu

Jag just nu..Lite allmänt less på allt, så ikväll blir det att slappa, kanske se nå film själv eller nått, det var verkligen längesen jag gjorde det! Känner att jag behöver komma bort från folk ett tag och bara vända mig inått mot mig själv. Jag behöver gå in på djupet. Ska kanske läsa i en bok som jag fick låna av Natalie, Självkänsla nu av Mia Törnblom. Nån som läst det? Vad tycker du i så fall om den?


and the body never stops


Gå mera!

Mitt personliga mål är att gå minst 3000 steg per dag. Jag vet att det är ganska lite, och att det är rekommenderat att gå minst 10 000, men 3000 är ändå mitt mål än så länge. Det är det enda jag inte vill underskrida. Jag har stegräknare på min mobil, det är väldigt bra tycker jag!


Tryck på bilden för att komma till ursprungsartikeln på aftonbladet.
Även den nedre texten är hämtad från aftonbladet.








TRETTON BRA SAKER MED ATT GÅ

1.
Glädje. Humöret påverkas positivt. Du blir gladare.

2.
Ökad förbränning. Energiförbrukningen och fettförbränningen ökar markant. Du ”bränner” kalorier och kan gå ner i vikt.

3.
Minskad risk. Sänker halten blodfetter, förbättrar kolesterolvärdena. Minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.

4.
Träning. Du får bättre kondition och blir mer uthållig.

5.
Hälsa. Promenader har bra hälsoeffekter livet ut. Annan, lite hårdare, träning ger högre skaderisk. De som skadas slutar ofta helt att motionera.

6.
Utmärkt som laxermedel. Påskyndar matsmältningen, håller tarmkanalen i form, motverkar förstoppning.

7.
Mindre risk för cancer. Kvinnor som rör mycket på sig drabbas inte lika ofta av bröst- och livsmodercancer som mindre aktiva kvinnor.

8.
Stärker benen. Den stötvisa belastningen stimulerar skelettet att ta upp stärkande kalcium. Benskörheten minskar tydligt.

9.
Bra för tarmen. En rask promenad och en multivitamin med folsyra skyddar, enligt forskarna, bra mot tjocktarmscancer.

10.
Avreagerar. Du får utopp för ilska, stress och andra känslor som du annars lagrar i kroppen.

11.
Avslappnande. Promenader fungerar som meditation. Hjärnan syresätts och rensas. Ny energi skapas.

12.
Ökad fettförbrukning. De goda effekterna fortsätter även efter promenaden. Fettförbränningen pågår många timmar senare. Musklerna slappnar av.

13. Enkelt och billigt. Fungerar överallt. Bra skor är allt som behövs.


Skor




Vilken sko tycker du bäst om?
Jag får nog ändå säga den svarta, den går att använda till allt, och jag gillar spännena.
Fast den blåa går ju att ha ibland, när man vill se extra fräsig ut ;)

Skorna kommer från Skonamig.se




Färgat bad

Såhär ser det ut i badkaret efter att jag har varit där, med mitt hår. Haha ser nästan ut som blod..:P

Nu är jag ensam hemma..vem vet vad som händer då?

mobilkvalla

 

Här kommer en till länkning, Josse.


Award

Jag fick en award av den här söta tjejen, tack så mycket!

Jag skickar vidare till Natalie, Viktoria, Anette, Emma och Ferhat!

Är det någon mer som vill bli länkad? Skriv bara en kommentar att du vill det så fixar jag det!:D


Vill ha!!!


Ett tufft linne från Korsetten.se


träning

Nu har jag varit ute och joggat. 2 km blev det, men det gick inte så bra. Hallååå var är kondisen!?
Nu kör jag lite styrka, som du ser. Eller ja, så mycket har jag ju inte hunnit köra än då, jag fotar och bloggar för fullt här ju! Men nu jävlar, styrka är mycket roligare än kondition, nu ska jag köra hårt!!




hehe felriktad kamera?
Eller duktig egofotograf?;)


Mina mått

Nu ska jag ut och springa, det var längesen!

Minns ni att jag för en månad sen tog mina mått och la ut dem? Nu ska jag se hur mycket de har förändrats.

Här kommer mina nuvarande mått. Dock så är det samma bild som förra gången, bara måtten är ändrade.


Tidigare:

Byst: 88   (+2)
Midja: 69  (+1)
Rumpa: 95  (+1)
Lår: 56  (+2)
Vad: 36
Överarm: 26
Underarm: 24  (+2)


Som ni ser så har de flesta av mina mått ökat. Jag är nöjd, men magen min ska bli platt igen. Nog för att 1 cm inte är stor skillnad alls men, man ser faktiskt mera skillnad irl. Och en sak jag inte fattar är hur min underarm har fått 2 cm till på sig? Jag mätte säkert inte på precis samma ställe där gissar jag.

Stackare.... ;)

Haha stackars er, nu kommer ni jämt vara tvungna att se en massa bilder på mig.... (A) Jag är sjukt nöjd med håret och kommer att visa upp det så ofta jag kan hahah, ta skydd! ;)



Osminkad


En till sidobild ;)


Fin bild, älskar sminket!



Tvättning av håret

Jo, det försvann ganska mycket färg i duschen tyvärr, men det ser i alla fall ut som att det sitter kvar mycket på huvudet ;) Och vilken himla stor skillnad att shamponera, håret tog ju bara slut! Och torka det, wow...!


Ganska mycket färg som for på handduken. Tänk om jag hade färgat rosa hår istället?


Shampoot jag använder nu och ska i alla fall använda det nu första veckan varje dusch.
Sen ska jag börja ta det varannan dusch. Shampoot innehåller röda pigment som är bra om man vill behålla sin röda färg.
Jag köpte det hos frisören för 169 kr.


Hur var din valborgs?

Jag hade planerat i flera dagar att jag skulle fara ut och springa idag. Självklart så regnar det. Och då orkar jag verkligen inte sätta mig på motionscykeln, det tar verkligen emot. Så.. jag får fara ut och springa nån annan dag.

Idag ska jag duscha(första gången efter besöket hos frissan). Det blir kul, eller nej - tråkigt blir det, att se hur mycket färg som kommer att försvinna. Sen ska jag måla på naglarna och ikväll ska jag vara med Sara. Det blir nog en bra dag :)

Hur var eran valborgs?:)




hahahah utstött eld? Bara halva brann ;)




Kontakta mig: [email protected]