Årets sista gympass

Idag körde jag årets sista gympass. Blev ett kort ett eftersom jag började må illa igen.. Mjölk och flingor är nog ingen bra preworkout haha. 
Men lyckades ändå ta personbästa i benpress! 110 kg ligger jag på nu, med 8-10 reps. Vet inte om det är mycket eller lite, vet bara att tidigare detta året tog jag 60.. Framsteg är alltid framsteg

Detta är mitt mål. Observera att denna röven sitter på en 40åring.. Powerwoman! 
Cttchickentuna heter hon på insta. 
Fräsiga julklappar

Jag förväntade mig inte några julklappar i år. Kanske något litet från familjen men inget mera. Men jag fick mer än vad jag trodde! Fick ett fint kort, pengar och 2h surfing av familjen, och en pyjamas av mormorn! Det hade jag inte väntat mig! Har dessutom fått höra att det är paket på väg från Sverige! Spännande! 

Vad sägs? Ser jag inte rätt fräsig ut? Lite rivig??
Julen Down Under

Julen här down under har varit fantastisk! Mycket tack vare min Aussiefamilj! Vi firade på juldagen med att mammans familj kom hit, åt en jättegod jullunch bestående av mackor, stora räkor, skinka, kalkon, potatis, avocado och en massa sallader. Den slår nog den svenska julmaten! 
 
På annandag jul åkte vi till pappans föräldrar och firade igen, med en repris på maten. Och var på stranden såklart! En riktigt bra jul med andra ord! Kände mig så glad!
 
lägger man allt på mackan så blir det JÄTTEGOTT
 
 
 
 
 

Nu är det dags att bli fit igen

För några dagar sen bestämde jag mig för att köpa ett gymkort. När jag gjort det så sprudlade det inom mig och jag kände en känsla i kroppen som jag inte känt på länge. Jag köpte medicinen vid samma tillfälle och dessa två tillsammans gjorde mig så glad! I förrgår åkte jag till gymmet för att köra första gången. Ett ben och rumppass blev det. 
 
Men det gick inte alls bra. Det kändes som att jag inte klarade tekniken, som att min kropp inte orkade speciellt bra, jag blev yr och illamående, och dom hade fläkten på så mycket så varje gång den kom mot mig så började jag frysa. Dränkt i svett. Visst är det bra med en fläkt, men nån måtta får det väl vara.
Så jag blev arg. Kändes som att allt var skit. 
 
MEN, när jag kände dom känslorna så registrerade jag det, och sen försökte jag vända på det och tänka positivt istället.
Jag tänkte att nu har jag ju alla möjligheter i världen att det går bättre nästa gång! Och det var ju trots allt första gången på ett nytt gym. Första gången på gym på ett bra tag också. Och så är det bara att jag tar med mig tjocktröjan nästa gång!
Och nog tog det i musklerna nog, är knappt kapabel till att gå nu såhär två dagar efter..
 
Imorgonbitti är det dags för pass nummer 2, bröst och triceps!
 
Formen just nu! 
(råkade dra upp tröjan lite för mycket, så det är väl inte mer än rätt att jag döljer melonerna med en melon hahah)

När man inte orkar...

Hej på er! Nu var det ju ett tag sen sist...igen.. Hatar att starta alla mina inlägg så! Men äntligen har jag lyckats få internet till datorn! 
 
Jag mår bra här i Australien. Men det hade dock kunnat vara bättre. Jag har dragit på mig en infektion i kroppen som förmodligen kom av den extremt dåliga livsstilen jag hade i början.. Lite sömn, dålig kost, sötsaker varje dag, alkohol varje dag.. Konsekvenserna av det blev infektionen som gjort mig hemskt trött. Så trött att jag vill gå och lägga mig efter frukosten. Så trött att jag inte orkar gå utanför dörren. Och hur kul är det att känna så när det är meningen att jag ska leva livet här på andra sidan jorden..
 
Sen jag flyttade till familjen här för en månad sen så har jag träffat folk i min egen ålder 1 endaste gång. Och det skrev jag om här, att det var inte ens speciellt kul. Ärligt talat så ville jag hem på en gång när jag kom dit. Ungefär. Annars har jag bara umgåtts med familjen. Jag tror att det är dags att jag skaffar lite vänner här i närheten. Men lite svårare att träffa folk här. Innan har jag ju träffat folk på fester/krogen. Men här finns det inte ens nån krog så.. 
Familjen har kallat mig lat och skrattat åt mig, men jag har varit så utmattad så att träffa folk var inte ens att tänka på. Dessutom så kände jag inget behov av det. Vet inte varför. Hoppas att efter den här månadslånga vilan+medicin så kommer min glädje tillbaka tillsammans med energin.
 
Better times are coming
bild från weheartit

Picnictime

Lite ankbilder från mig har ni väl saknat va? 
Har just gjort mig redo för dagen, bär smink för typ andra gången på 2 veckor. Idag ska jag följa med familjen till nån park på picnic. Blir nog en härlig söndag! 
Styrkechallenge december

Har december månad bestämt mig för att köra en delvis egengjord styrkeutmaning.

På nyårsafton ska jag kunna göra:
250 squats
200 crunches 
100 armhävningar på fötter
• Stå i plankan i 5 min

Det är lugnt i början och trappas upp för varje dag och är redan, dag 7, sjuuukt jobbigt. Men fan vad stolt jag kommer vara över mig själv om jag klarar det! 
Svar på kommentar

"Har du flyttat in hos dom? Hur länge stannar du i Brisbane? Gick det fort att få jobb?"

Svar: Jajjemen jag har flyttat in hos familjen. Har ett eget rum på nedervåningen och de andra sover på övervåningen. (Hindrar dock inte från att vakna av barn som skriker och gråter haha). Får även all mat här.

Jag bor inte längre i Brisbane, utan i Robina som ligger ca 1 timme med tåg från Brisbane. Är ett skitlitet ställe men jag trivs! Gillade inte Brisbane så mycket. Ska stanna här och jobba i 3 månader. 

Jag sökte väl lite halvhjärtat i nån vecka. Det är grymt många som söker jobb och konkurrensen är hård så man får räkna med att lämna många cv:n. Vissa har tur och får jobb på en gång! Jag fick kontakt med familjens förra aupair genom Facebook och fick jobbet via det. 
Tipsar folk som kommer hit att ge dig ut och söka jobb på en gång. Lata dig inte som jag gjorde.

Thursday - barbies&bats

Hej på er! Jag kom just hem från en kväll som jag inte är så väldigt nöjd med. Det var en avskedsbbq för en tjej jag träffat en gång tidigare, med andra aupairer här i närheten! Tjejerna var väldigt roliga att lyssna på, men det var lite svårt för mig att komma in och känna mig bekväm då dom redan kände varann allihop och satt och pratade minnen. 

Sen råkade min värdmamma dricka vin så jag var tvungen att fixa annan skjuts. 
Till skjutsen glömde jag säga var hon skulle svänga av, så blev en extra promenad på 20 minuter för mig. I mina flipflops (jag hatar dom. Vet inte hur många sår på mina fötter dom har skapat nu..) i mörkret (mörkrädd som jag är). Sen blev jag rätt uppskrämd av arga hundar och fladdermöss som flyger just ovanför huvudet på mig. 

Men nu är jag äntligen i sängen min! 
Var ju tvungen att ta lite selfies nu också när jag har smink för första gången på 1,5 vecka! 
Innan jag åkte sa en av ungarna "You look different..." 
Jadu. Smink kan göra mycket! Jobb som aupair!

Har nada internet till datorn nu, och mobilen har problem med att lägga upp bilder.. Usch så tråkigt. Har ju sån lust att blogga men blir ju inte roligt om jag inte kan lägga upp bilder. Kanske är det ändå bättre med en lite tråkig blogg ett tag, än ingen alls.

Har det iallafall väldigt bra här! Jag trivs med mitt nya jobb som aupair åt 4 stycken busiga och mysiga ungar. Om jag skulle säga att det inte är körigt ibland så skulle jag ljuga, men jag klarar det fint! 
Andra dagen sa pappan: "Thank you for fitting in to our family so well!" Och det är väl ett rätt bra betyg!! Dessa 3 månader i huset kommer nog gå väldigt fort. Och saken blir inte sämre av att dom har en pool på gården! ;)

Kontakta mig: viktorianystrom@live.se