Winter views

Norrland är vackert på vintern! Även fast jag är därifrån och har bott där i 19 år så har jag faktiskt bara sett nått litet norrsken någon enstaka gång.. Mina vänner där uppe blir bara förvånade haha. Jag vill också se ett sånt där magiskt norrsken! Som detta, som Alexandra Bring tagit uppe i Umeå. Helt oredigerat. Önskar jag var fotografen..
 
foto: Alexandra Bring
 
Men mina utsikter är inte så dumma heller! Förra veckan var jag ute på promenad med pappa och brorsan och tog bilder på vintern med min nya julklapp! En Canon Powershot D30, undervattenskamera! :D
 
 
Och Småland är inte heller dumt. Utsikt från min bakgård idag.
 
 
 

Happy new year!

What's up people?
Idag är det nyårsafton och jag har haft en härlig sådan än så länge. Jag sov ut i 10h, åkte in till stan för att köpa mat och alkohol, och gick halva vägen tillbaka, kanske 4km, i solsken och tunna kläder för att vara 31 december. Det är så vintrar ska vara. Kändes mer som vår! Min motion fick jag också, påsarna var inte lätta haha...
 
Sen så har jag nu gjort mig klar i 2h och snart bär det av mot partyt! 
 
Happy new year!
 
 
här får ni årets sista duckfacebilder. ska se om jag kan skärpa mig nästa år hihi.
in the making of my NYE face. thank god for makeup!
and done!
 
 
 

Crazy workday

Hej! Jag förstår nu att stress verkligen kan ge en sjukdomar och dålig hy. Idag är jag inne på min sjätte dag på jobbet i rad. Igår var ett mördarpass dessutom. Nog med att jag skulle jobba nästan 10 timmar utan rast, dessutom var det galet mycket folk, vilket vi inte förväntat oss! Vi var till och med tvungen att ringa in extra personal och samtidigt som vi hade kö ut till dörren började allting ta slut, då det var bara att springa hela tiden och göra allt på samma gång. Men tack vare att jag har världens bästa arbetskompis så blev det ganska roligt ändå, så mycket som vi skrattade haha.
Nu ska jag iväg och sen ikväll så firar vi att jag klarat detta med lite party! Kan erkänna att jag helst av allt bara skulle vilja vila ut mig, men det kommer nog bli kul ändå!
 
på den tiden jag fortfarande drack koffein..
 

Luciamorgon

Godmorgon! Jag vaknade 4.30 inatt, helt klarvaken. Tänkte bara "Oh fuck, nu kommer det vara helt omöjligt att gå upp klockan 6". Ni vet hur det brukar vara.. En timma senare kan man vara helt förstörd. Men jag försökte somna om ändå, även fast jag helst skulle ha gått upp då. Men vet ni vad? Det löste sig. För jag somnade aldrig om och nu sitter jag här klockan 6 haha. Det blev ju enkelt och smärtfritt att gå upp i alla fall! 
 
Idag ska jag till Göteborg med mormor. Sen ska jag ta några glas med Johanna. Kan inte bestämma mig om hur många. Det var nog därför jag inte kunde somna om.
 
Nu ska jag fixa mig medans jag lyssnar på julmusik i min mysiga lägenhet/hus/fjällstuga med den nyfallna snön utanför.
Ha en trevlig Lucia!
 
 
 

Lunch på stan

Idag åt jag lunch med Mathilda på stan! Det var mysigt, jättegott och roligt att träffa henne. Sen jobbade jag i några timmar och nu på kvällen har jag varit så arg att jag inte vetat vart jag ska ta vägen. Tur jag har fina vänner som kan ringa och muntra upp mig. 
Strejk

Hej! Det känns som att min kropp strejkar mot mig just nu.
Jag är alltid trött, även fast jag sover lätt 10 timmar om jag får. Att gå upp efter 8-9 känns som att gå upp efter 6. Så har det inte varit förut. Jag har ont i ena knäet. Jag har sträckt insidan på låret. Jag har nu haft en träningssmärta (ja, smärta) i armarna vilket gjort att jag inte kunnat sträcka ut dem. (Okej den värken drog jag på mig frivilligt)
Av någon oförklarlig anledning så har jag stukat tån. Bara genom att sitta ner och göra ingenting. (hur???)
Och hyn, den ska vi inte ens tala om. Inte sen jag var 13 har jag haft såhär mycket finnar. (därav inga bilder på mig här)
 
Jag undrar vad detta betyder. Kanske att jag måste vila mig. Både fysiskt och mentalt. Jag står upp hela dagarna på ett för tillfället stressigt jobb. Och jag har nog mycket inre stress med. Mycket att ta itu med. Att det tog slut mellan mig och mitt x har  nog också med saken att göra. Mycket som händer nu. 
 
Jag måste bara lyssna på mig kropp och göra som den vill. Då blir det rätt. Jag ska träna lugnare, gå och lägga mig tidigare och bara vila och meditera mer. Tänka på att andas.
 
Ni kanske tycker att jag klagar nu? Men det här är min blogg och här gör jag vad fan jag vill :)
 
tired gif animated GIF

Tisdag 9 december

Idag är jag ledig från jobbet. Jag ska snart åka till psykologen och efter det hade jag tänkt gå på ett yogapass. En ta-hand-om-mig-själv-dag. Men... Efter träningen i förrgår så har jag så fruktansvärt ont i kroppen. Jag kan inte ens sträcka ut armarna. Vilket behövs i Yoga. Och på något mystiskt sätt så stukade jag tån igår. Alltså jag satt bara ner och sen började det göra mer och med ont och nu är det obrukbar? Hur kan det ens bli så? I alla fall så gör det att jag inte kan göra det där rullaövertårnagrejen som gör nog ont ändå haha. Ja.. just my luck.
Jag ska i alla fall ha en jag-dag idag. Med eller utan yoga.
 
throwback to when my skin was pretty..
 

Starkast av allt är kärleken /through the eyes of a gemini

Hej vänner! Idag har varit precis som en söndag ska vara. Jag vaknade sent och låg och drog mig i nån timme. Mediterade en stund. Åkte och tränade rygg med Sebastian i två timmar. Var så roligt, men kommer inte vara lika roligt i kroppen imorgon haha. Sen åt jag andraadventsmiddag hos mormor och morfar och pratade om livet ett tag.
 
Om att kärleken verkligen är det största av allt och att om man verkligen känner äkta kärlek, då ger man sitt hjärta, och riskerar att få tillbaka det sönderslitet och trasigt. Men att det är värt det. De flesta kommer ha en del förhållanden i sina liv, som inte varar föralltid. Som inte är den rätta. Gör ändå vad som du mår bäst av och njut. Personen kommer att lära dig något. När du inte mår bra i det längre - lämna.
Att ha kortare förhållanden där du mår bra och gör det för din skull är inte fel. Men en dag kommer du att känna en sån stark kärlek till någon, att du älskar den personen mer än allt annat och gör allt för att just den ska må bra. Du sätter inte längre dig själv i första hand.
Åh vad jag tycker om alla de djupa samtalen med min familj.
 
Ikväll har jag varit hemma och sett en film, Get him to the greek. Vet inte vad jag ska tycka. Underhållande men inte lärorik.
Och så har jag suttit och läst på om mitt sjärntecken. Gemini/tvillingen. Så mycket som stämmer. Vågar jag bara slappna av i alla situationer så kommer allt bli så bra.
 
 
 
"The Gemini mind (and mouth!) is a busy machine, always moving at warp speed. That’s because your sign is ruled by Mercury, the planet of communication. Mercury also rules technology and the mind, making Gemini one of the most curious and cutting-edge signs of the zodiac. If two is double the fun, then as the sign of the twins, you know it’s true! There are at least two personalities inside of you at all times. Adventurous Geminis change faster than the weather, and constantly flip between moods and interests. One day, you’re into frilly, girl stuff. The next day, you’re over that and skydiving out of an airplane. If possible, try to stick with a couple key passions for the long haul, and get really good at them. You love to chatter and you have a million great ideas"

Myskväll hos Johanna

Igår var jag hos Johanna och hälsade på. Vi var grannar när vi var barn uppe i Skellefteå och nu bor vi båda här i Jönköping. Det var så rolig, var längesen jag skrattade så mycket och bara slappnade av! Vi pratade massor, åt libanesisk mat och köpte ben&jerrys (jen&berrys hihi). Såg lite tv, lite cougar town och snackade ännu mera. Underbart.
I'm trapped

Jag känner mig så stressad och pressad, med ett ständigt tryck över bröstet. Jag hatar allt som heter måste och får ont i kroppen av alla krav. Orkar inte försöka vara perfekt längre. Vill bara slå mig lös och bli fri. 
Jag vill inte bo i jante-Sverige, utan jag vill fly Sverige, ja helst planeten då den är helt skruvad. Tänk att få känna inre harmoni och balans. Och att få känna att man lever drömmer istället för att drömma den. Vänta bara...
I fel completely stressed out and I've got a constant pressure on my chest. I hate every must  and I'm so sick and tired of everything I have to. I don't wanna try to be perfect anymore. I just want to break free.
I don't want to live small Sweden. Most of all I want to runaway and flee this country. Preferably the earth, because it's fucked up. Imagine to feel inner harmony and balance. And to feel that you're living the dream instead of just dreaming it. Just wait for it...you'll see.

Intensiv, naturlig utveckling

I mitt liv har jag har anklagat många människor, främst killar, att vara "antingen eller" personer, det vill säga att antingen ska de ha allt eller inget. Antingen är man ett par eller inte, vänner går inte. I de frågorna har jag alltid ställt mig i mitten. Klart man kan vara vänner, det behöver inte alltid vara allt eller inget, har jag sagt. Jag står fortfarande fast vid det. Jag har dock trott att jag varit så på alla fronter.
 
Men icket. När jag tänker efter så är jag en väldigt intensiv person. När jag går in för något - då går jag in för det till 100% procent. 
 
Träffar jag någon - då träffas vi dygnet runt. Tränar jag - då tränar jag massor. Läser jag en bok - då läser jag all min vakna tid tills boken är slut. Börjar jag titta på en serie, då kan jag inte se ett avsnitt om dagen - nej då måste jag titta från det jag kommer hem tills sent på natten.
 
Varje nytt intresse jag har tillägnar jag all min tid åt. Och ofta byter jag intresse. Som olika faser jag går igenom. Jag vet inte hur många olika saker jag har ägnat mig åt. Det senaste åren har jag också läst på väldigt mycket, mest om olika naturliga saker. Jag provar olika saker och ger upp dem snabbt när jag hittar något som är intressantare. Jag minns en period då jag läste på om "NoPoo"metoden som går ut på att man inte ska använda det skadliga schampoot, utan rengöra håret med balsam. Det gav jag upp väldigt snabbt. 
 
 
Jag började med det yttre för flera år sedan. Naturligt smink, naturlig hudvård, naturlig hårvård.
För cirka 1 år sedan när jag befann mig i Australien så förändrades jag och mitt tankesätt. Jag var less på alkohol, tråkiga människor och ytliga relationer. Är det såhär livet ska vara, tänkte jag. Då började jag läsa på om det inre. Meditation, mindfulness, pineal gland, gifter, andlighet. Jag blev såld på den veganska (dit jag inte riktigt lyckats komma än) och medveten om allt vad jag stoppar i mig. Jag kände att fortsätter jag leva som jag gör kommer jag att dö i förtid, jag kommer bli sjuk. Ändrar jag mitt liv med hjälp av mina nya idéer kommer mitt liv bli så mycket bättre, jag kommer att hitta en mening.
 
Ett år har gått och jag är fortfarande inne på samma spår. Detta verkar inte vara en fas som är tillfällig. Jag är här för att stanna och fördjupa mig inom området. Det är det mest intressanta jag vet just nu. Jag har så mycket tankar, så mycket ord inom mig. Jag vet bara inte hur jag ska få ur mig allt. Hur jag ska lyckas informera, förklara och glänta på dörren utan att öppna hela dörren och blotta mig. ÅH jag vill så mycket.
 
 

Wanderlust

Blir så jäkla frustrerad på mig själv att jag inte kan bestämma vilket språk jag ska skriva på. Varför göra alla lika förvirrade som jag genom att blanda friskt? Nä det är bara så att ibland tänker jag på svenska och ibland på engelska. Ibland känns engelska bara som det självklara valet. Jag älskar att prata engelska. I bekväma situationer såklart. När jag är på jobbet och det kommer in någon som pratar engelska blir jag så glad! Det öppnar upp lättare för samtal, för helt plötsligt har man massor att prata om. Var är du ifrån, åh jag kan några ord på det språket, vad gör du här, trivs du? Och helt plötsligt är man igång. Det är så..intressant och spännande på något vis, med människor från andra kulturer. Dessutom mycket trevligare och mer öppna för spontana samtal. De är förmodligen här för att lära känna nytt folk, på samma sätt som när jag åkte till Australien. Medan de flesta svenskar har sina vänner och sin umgängeskrets och är nöjda med det. Alldeles för nöjda. Klart det är bra att känna sig nöjd, men jag tror på att man inte ska nöja sig för lätt.
Jag ska inte göra det.
 
Jag ska resa, träffa människor och lära känna mig själv. Jag ska lära mig en massa nya språk. För att det är en rikedom att kunna kommunicera med andra. För att det är så fruktansvärt roligt! Jag ska definitivt inte stanna här i Sverige och titta på när alla vill passa in. Det är en trygghet i det här landet, men hur roligt är det jämt med trygghet? Det ska vara äventyr och spänning. Då blir det så mycket roligare att leva. Hellre stora uppgångar och stora nedgångar än ett rakt streck. Det passar bra ihop med min personlighet.
 
 
Kände att jag spårade ur lite nu haha. Men du! Lämna en kommentar om detta med språken.. Är det irriterade för er svenskar att läsa på engelska? Am I only making one or two persons happy by writing in english?
 
♡
adventure
♥♥♥

Cozy night in

For once I had a short day at work today and finished around 3. Since then, I've had the a long cozy night by myself. I had a hot shower with hair treatment and all. Then I did my brows and lashes. After that I had a vegetarian taco while watching Burlesque. What a wondeful movie! When I realised I could find the same actress in Veronica Mars I had to watch one episode of that too... 
 
Now I have to go to bed. I have a stressful day tomorrow.
 
 

Stressens månad

Jaha. I söndags var det första advent och igår första december. I couldn't care less. Jag tycker inte om julen speciellt mycket längre. Ingen annan tradition för den delen heller. Förr älskade jag julen, men nu tycker jag bara det känns jobbigt. Jag har inte den energin. Förra året kände jag att "ÅH vad skönt, i år behöver jag inte köpa julklappar till nån!" Men...det behövde jag visst, till ungarna i familjen jag jobbade i. Dock blev det bara en, men ändå.
Det är inte att jag inte tycker om att ge bort saker och göra folk glada, utan snarare att det är så påtvingat. Det blir en press på att man ska köpa en bra present och leva upp till mottagarens förväntningar. Jag vill hellre ge någon en present utan anledning. Då blir det överraskade och glada och inte hade de några förväntningar innan, så vad jag än skulle ge så skulle det vara över förväntan.
 
För att inte nämna all stress som kommer med julen. Nä. Usch. Jag kanske kan ta fram adventljusstaken. Och titta på julkalendern. Men vi får se. Kommer förmodligen inte bli av förrän det är försent.
Nej, låt mig leva i en värld utan stress och press.
 
Livet för ett år sen:
 
 Kontakta mig: viktorianystrom@live.se