Svar på kommentar

FRÅGA:
Hur vågade du fara till andra sidan jorden?
Hur länge tog förberedelserna ?
Hur mkt pengar hade du som budget efter du betalat flyg, försäkringar osv ?
Hur länge funderade du på ditt beslut innan du tog första steget med att kolla upp typ flyg osv?
Förlåt för många frågor men är också sugen på att fara bort, en längre sväng :)
 
 
SVAR:
Hur jag vågade? Ja..jag ville verkligen åka iväg och bestämde mig för att göra något av det! Tänkte också att vad är det värsta som kan hända? Att jag går vilse typ. Och då är det bara att fråga efter vägen. Och dessutom är jag en person som trivs att vara själv, så det kändes som det enda rätta.
Klart jag var lite nervös och spänd över resan, men det var inte alls illa, vilket faktiskt förvånade mig. Jag väntade på att hugget i magen skulle komma, följt av tanken "Vad har jag gett mig in på? Hjälp!" Men den kom aldrig.
Vill du så vågar du!
 
Jag bokade resan 2 månader innan jag åkte, då var allt klart å betalt. Började kanske på hela processen med det genom Kilroy nån/några veckor innan. (Skrivit lite mer om Kilroy HÄR)
 
Oj.. Hmm.. Jag minns att vi räknade ut att jag skulle behöva 10-15 000 kr/månaden att leva på då jag inte hade jobb. Jag har faktiskt inte koll på hur det blev eller hur mycket pengar jag har lagt ut. Jag återkommer med det!
 
Jag minns att jag under våren först började fundera på det, att jag ville åka till Australien och stanna ett år. Men då var det bara en idé. I mitten/slutet på juni blev det mer seriöst, då började jag kolla flyg, organisationer som kunde hjälpa mig (Kilroy) osv. Den 3 juli bokade jag och den 3 september åkte jag.
 
Ingen fara, jag är glad ifall jag kan hjälpa någon! Ta kontakt med Kilroy, de var jättebra tycker jag och hjälpte mig med allt. Har du en dröm - låt den bli verklighet! Ta chansen och åk iväg medans du kan, det är inget du kommer ångra! (och gör du det så är det ju bara att åka hem..)
 
Lycka till!! Kram

Natural & organic

För ett tag sen så hittade jag en mat/hälsokostaffär som endast säljer naturlig och ekologisk mat och jag blev så lycklig när jag gick in där! Kändes som himmelriket med en hel affär med saker som är bra för mig! Inga gifter eller genmodifierade livsmedel. Det är bra för miljön och framförallt för hälsan! Detta var just efter jag började göra researcher om allt och bli mer insatt i detta.

Jag antar att det går att diskutera om detta, men jag känner att naturligt är alltid bättre att stoppa i sig. Dock så är det ju fruktansvärt dyrt, men det är helt enkelt prioriteringar man måste göra. Pengar eller hälsa, valet är ditt.

Hittills har jag hunnit köpa detta. Härlig kombination va!



TANDKRÄM - helt naturell, fri från SLS (sodium laureth/lauryl sulfate), fri från fluor, inga konserveringsmedel, konstgjorda färgämnen eller sötningsmedel. 

Rengör bl.a med hjälp av Bamboo powder, bakpulver, kiseldioxid (silica), grapefruktsfrön och perillafrön.

Mina tänder känns faktiskt mycket fräschare redan. Inte sträva och orena som de alltid kändes med min förra tandkräm, utan de känns väldigt lena och släta. Den smakar gott också.


MÖRK CHOKLAD - ekologisk och väldigt god, svårare än så är det inte! 


CHOCOLATE GOJI - som en chokladboll fylld med bland annat gojibär, små bitar av mörk choklad, kokos, chia, acai och torkade plommon. Supergod och mättande!


DEODORANT - min gamla är slut och tänkte att varför inte köpa en naturell. Luktar vanilj och är fri från alkohol och aluminium. Består endast av naturliga ingredienser så som kamomill, aloe vera, lavender, jojobaolja, avocadoolja osv. 


Acai Bowl

Jag har länge velat pröva det omtalade bäret Acai och idag tog jag mig i kragen och köpte en Acai Bowl med en massa smaskiga saker på. Det var godare än förväntat (supergott!) och kändes väldigt nyttigt. Jag blev också mätt och belåten efteråt, och det är inte så ofta det händer.. Jag vill alltid ha mer haha.

Acai påstås att vara en så kallad superfruit. Det innehåller vitaminerna B1, B2, B3, C och E, järn, magnesium, kalcium, fosfor, fibrer, omega 9, och en massa antioxidanter.
Dessa ämnen neutraliserar fria radikaler och minskar därför risken för allvarliga cellskador i kroppen, samt håller uppe kroppens skydd mot åldrande. 

Och förresten, säg inte Akaj när ni beställer, i alla fall inte i Aussie. Det uttalas tydligen Asai eller något liknande. Fortfarande oklart. 


Där under nånstans är det haha. Det ser ut som yoghurt i blåbärsfärg i alla fall! 

Äventyr!

Ännu en fantastisk dag. Idag var det adventure and exploring day. Jag gick längs med stranden med en underbar utsikt. Jag gick upp för ett berg. Jag åt jättegod mat. Jag gjorde exakt vad jag kände för! Tog bussar hit och dit och gick massor. 

Vissa trivs inte med att vara själva, men jag gör verkligen det. Självklart så älskar jag mina vänner och är grymt tacksam att jag har dom! Men jag älskar också att vara för mig själv. Jag åt middag på en fin italiensk restaurang (helt ensam i hela lokalen haha). Som en dejt med mig själv typ. Sen gick jag och tog ett glas vitt och lyssnade på livemusik. Kände faktiskt att jag förtjänade det. ÄNTLIGEN är jag påväg uppåt och tillbaka, och jag känner mig så glad och fri!! 





Baileys <3<3<3

"One ticket for RoboCop?" "Yes please"

Att gå på bio ensam är ingenting man gör. Folk tittar konstigt på en och viskar eller åtminstone tänker "ha! Forever alone, har hon inga vänner eller?" Speciellt om man går själv på Alla hjärtans dag. 
Eller hur? 

Fast då säger jag: fuck that shit. Såklart du kan gå på bio själv! Jag gjorde det och det var ingen som tittade konstigt. Ingen som viskade. Ingen som ens tittade på mig. Ingen som brydde sig. För varför skulle man? Jag ville se en film och då gjorde jag det! 

Dock så var det typ tusen par där. Valde kanske fel dag att gå.. Inte för vad andra skulle tycka om mig utan för att då saknade jag min älskling extra mycket. Tur att jag inte valde nån kärleksfilm iallafall. Då hade jag väl inte kunnat höra filmen pga allt pussande och smaskande...
RoboCop var kalasbra förresten! 





Do you want to feed disease or fight it?

Jag har länge känt att jag har hål i mitt hjärta som måste fyllas. Förutom hålet från mamma som aldrig kommer kunna bli helt igen, och min älskling som befinner sig i Sverige så är det något mer. Jag vet inte vad, men jag letar för fullt. Kanske är det en passion för något eller att hitta mig själv. Kanske är det en kombination.
 
Just nu mår jag inte superbra som ni vet och detta kombinerat med mycket ensamtid, en vilja att lära mig saker och mitt intresse för hälsa har resulterat i mycket research. Många timmar..

Jag har bland annat läst på om fluor, pineal gland, meditation, veganism, raw & organic diet, detoxer och naturens mediciner. Jag finner detta otroligt intressant och vill bara lära mig ännu mera! Vet att man inte ska tro på allt man läser och hör, men jag tar in allt detta och bildar min egen uppfattning.
Det skadar aldrig att bli mer naturlig i alla fall. Mycket av det jag hittar är HEMSKT. Det får mig verkligen att tänka över vad jag stoppar i mig. Jag vill inte dela med mig här förrän jag känner att jag läst på tillräckligt och kan stå för det jag säger, men det kommer. Det är ett viktigt ämne...
 
Jag har även analyserat mitt liv och hur det har påverkat min personlighet. Det är inte alla som skulle göra det, men det rekommenderas. Man får allting svart på vitt. 
 
 
Jag reste till andra sidan jorden för 5 månader sen, men det är först nu jag reser inåt.
 
 



Kontakta mig: viktorianystrom@live.se