Valborgs

Nu ska jag iväg till Mathilda för att fira valborgs! Var nyss på systemet och låtsades vara vuxen och veta något om viner. Det gick inte så bra, för jag har nämligen inte den blekaste aning om det.  Nu har jag något druvigt och blommigt i alla fall, hur det nu smakar.
 
Ha en bra kväll!
 
 

Den nyvakna sanningen

Godmorgon! Det är definitivt något som händer med mig. Halv nio imorse, innan frukosten, så satt jag och sydde och lagade mina kläder.. Va? Hur gammal har jag blivit den senaste tiden egentligen?
 
Nu ska jag åka in till stan. Ska köpa ett nytt baslinne och ett kemikaliefritt rengöringsmedel (mer om det senare). Tänkte även träna, då jag inte kommer träna imorrn, dagen efter valborgs... Så väl känner jag ändå mig själv ;) 
 
 
 

Getting shit done

Idag har jag haft en rätt så produktiv dag! Jag har sagt upp mitt internetabbonemang, letat reda och rett ut en gammal faktura, betalat en faktura, organiserat mina papper, hjälp till lite med bastubygget, färgat bryn och fransar, tränat, beställt nytt navelsmycke, och lärt mig ett nytt recept. Så fruktansvärt skönt att få vara hemma på dagarna och göra precis det jag känner för.
 
Till lunch idag åt vi nässelsoppa med nässlor som morfar plockade på gården just innan, så fräscht! Och till middag åt vi en magisk god pasta med sås, som vår egen italienska kock lagat åt oss.. mmm!
 
 

Är man turist så är man

Nästa stopp var Rom! Där stannade vi bara i 6 timmar medan vi väntade på nästa tåg. 6 timmar i en stad med två tunga ryggsäckar är alldeles för länge.
Morfar hade en dröm att sitta och laga mat i spritköket i en park i Rom. Vi hittade ingen park, utan bara en gräsplätt på en parkering. Så där blev det. Mitt bland alla myror. Och oj vad alla kollade på oss som gick förbi. Konstiga turister! 
 
 

Bilder från Hamburg

Första stoppet var ju som sagt Hamburg. Där stannade vi i två nätter hos Alina. Andra dagen tänkte vi gå på en guidad tur men tjejer som vi är, så kom vi för sent och missade den. Men det gjorde ingenting, vi gick omkring själva i Hamburg och kollade. På kvällen åkte vi till Reeperbahn, Hamburgs Red Light District.
 
 
 
Rådhuset! Där vi senare under dagen såg kungaparet från Holland. 
 
 
 
På Reeperbahn, med strippklubbar och sexshoppar överallt!
 

Om det är äkta spelar tiden ingen roll

Alina träffade jag i Australien för 1,5 år sedan. Vi fann varandra direkt i Sydney! Vi träffades på kvällen då vi bodde i samma rum. Jag frågade henne om hon ville med ner till baren och ta en drink. En drink blev några till och timmarna gick. Vi var båda tvungna att checka ut morgonen efter och vi bestämde oss där vid 10-tiden i baren att vi flyttar tillsammans! Sagt och gjort, och tillsammans så flyttade vi omkring på olika hostel de kommande två veckorna. Jag hade tidigare lärt känna en kille boende i Sydney som erbjöd oss att bo där. Så vår sista vecka i Sydney tillsammans bodde vi ute hos Jamie i Manly. Vi hade det hur bra som helst och var jobbigt att lämna dem båda två när det var dags för mig att dra vidare.
 
Åtta månader senare, i slutet på april för ett år sedan, åkte jag tillbaka till Sydney och träffade Jamie, och Alina som flög in från Melbourne i ett dygn för att träffa mig. Det är den tiden jag och Alina spenderat tillsammans, men vi är SÅ bra vänner idag. Vi har hållit kontakten ända sen vi träffades och nu när jag kom till Hamburg som var första stoppet på vår europaresa så var det som att vi träffades igår! Vänskap vid första ögonkastet!
 
 
ONE-ONE AND A HALF YEAR AGO
 
Alina and Jamie at Red Light District in Sydney. That was a good night.
Oh how everything was easier a year ago, right?
 
 
NOW
 
 
I met Alina 1,5 year ago in Sydney, Australia. We found each other straight away! We stayed in the same room and in the evening I asked her if she wanted to go down to the bar for a drink. We had a few, and later that night we decided to move to next place together, 'cause we both had to move the next day. We moved around to a few hostels and then we stayed at Jamies place in Manly for a week. We had such a good time, and it was difficult leaving them both when I had to move on. 
8 months later, in the end of April one year ago, I went back to Sydney and met up with Jamie, and Alina, who flew in from Melbourne for tha day to see me. That's all the time we spent together, but we are such good friends today! We stayed in touch since we met, and now, when I got to Hamburg (which was the first stop on our trip) it was like we were never separated! Friendship at first sight haha!

Aaaaaand I'm back!

Tillbaka i Sverige! Kom tillbaka i fredags efter ca 5 veckor utomlands. Blev lite längre än jag planerat då jag passade på att träffa vänner i Tyskland efteråt med! Har haft det helt underbart. Blivit lite blandat.
Med morfar hade vi rätt dåligt väder hela tiden. Vi pratade mycket och tänkte mycket och tog det väldigt lugnt samtidigt som vi såg en massa saker. De senaste två veckorna då jag varit själv och träffat vänner har det blivit lite mer fartfyllt med fester, solsken och hålligång. En bra blandning alltså.
 
I helgen har jag flyttat över till mormor och morfar som ska bli mitt nya hem i några månader. Som att flytta tillbaka hem haha. Kommer garanterat bli jobbigt att inte ha mitt egna, men ändå skönt att slippa vara själv. En genomgång av resan i bilder kommer så småningom! 
 
 

Salzburg

Hej! Sen sist har jag varit i Mostar i Bosnien och nu är vi i Salzburg i Österrike. Det är galet dåligt väder och igår hade vi hagel.. Och lite snöblandat regn. Hoppas på bättre väder i Amsterdam som är nästa stopp :) 

Idag har vi varit på Salzburgmuseumet och på den sämsta badhuset jag nånsin varit på.. Det var en vanlig bassäng och en barnbassäng. That's it. Ingen bastu och ingen bubbelpool. Och nu till det värsta : inte separata omklädningsrum för män och kvinnor. Utan bara ett stort omklädningsrum med små bås man kunde låsa in sig i för att byta om. Som tur var så fanns det delade duschar.. Jag är inte speciellt brydd om nakenhet och sånt egentligen, men det här var nog gränsen. Skulle inte vilja duscha i samma rum som en massa män.. Uuh.. 

Haha ni ser ju här hur skylten för badhuset ser ut... :P 


Kontakta mig: viktorianystrom@live.se