We might as well be playing with lightning

Här i Brisbane är vädret lite klurigt. På dagarna är det stekhett och man vill bara duscha hela tiden. På kvällarna så är det rätt så ofta som det regnar, åskar och blixtrar. Ikväll ställde jag mig på balkongen med kameran och lyckades ta några awesome bilder. Det är så galet vackert.
 
jävla blogg.se som ska förstöra kvallan också...
 

Bio: Catching Fire

Igår (ja jag vet att det är mycket igårsnack här nu, men för er så är jag ju i framtiden så;) ) så såg jag Hunger Games 2! Så sjukt bra!! Jag är helt frälst i böckerna och även fast böckerna är 10x bättre så är filmerna bra! Är bara lite ledsen att jag måste vänta ett helt år till nästa. Åh.. Den sista boken är dessutom uppdelad i två delar, så den sista filmen kommer om två år, November 2015.. 
 
 
Åh förresten, måste bara berätta om när vi plockade godiset.. Sampa plockade en påse åt Kanerva och jag plockade en åt mig själv, med olika godisar och allt. Och skillnaden mellan de två påsarna var ETT GRAM. Förstår ni nivån av awesomeness?!
 
lösviktsgodiset såklart!
 
 
 
 

IKEA

I förrgår åt jag gott, och det var inget undantag igår! För igår drog nämligen jag, Sampa och Jonte till Ikea! Jag kände att det var skönt att åka iväg och göra nånting istället för att bara slappa en hel dag. Självklart så gick vi ju igenom hela alltet, men det är ju inte så roligt om man inte ska köpa nånting.. Så vi skyndade oss till restaurangen och till food store, som jag tror förövrigt existerar för svenskar med hemlängtan haha. 
 
Jag tänkte vara supersvensk och ta köttbullar. Stod till och med "Swedish Meatballs"..men...det stod också "100% Australian meat and pork"  Och jag vet av egen erfarenhet att australienska köttbullar smakar skit. Så jag tog en mumsig macka istället! 

Självklart så köpte vi också korv med bröd, samt några kanelbullar och givetvis - lösviktsgodis! 
 
trötta pojkar som är less på att jag är framme med kameran jämt haha.
egentligen är jag inget superfan av julmust, men det smakade otroligt svenskt och gott igår!
får mig att sakna haha!
här kunde man hitta allt från knäckebröd till sill och lingonsylt och allt svenskt man kan tänka sig! rätt många aussies där med, den svenska matkulturen verkar locka. Sånt här har väl inte svenska Ikea?
lösviktsgodis för första gången sen jag kom hit!
 
 
 

Bananpannkakor

I förrgår hade jag och min finska mysigaste kvällen! Hon bor här hos mig i några dagar vilket gör att tillvaron känns mycket bättre! Vi myste till det med bananpannkakor, jordgubbar och keso (vaniljyoghurt för hennes del), samtidigt som vi såg en film! 
 
Pannkakorna var jättegoda - och det bästa - nyttiga!! 
Receptet är helt enkelt 1 banan och 1 ägg, rör ihop och stek. För dessa så hade vi tre av vardera!
 
 
 

Running wild

Blev en löptur efter frukosten idag. Jag tror min kropp blev så chockad av att JAG for ut och SPRANG, så den visste inte riktigt hur den skulle reagera.. Så jag blev inte helt röd i ansiktet, nejnej. Istället blev jag rödflammig och fläckig. Hur vackert som helst!
Gick med mitt vackra ansikte och köpte mat på Coles. Mitt post-workoutmeal blev ett äpple och ett päron. (vet att det finns en stor avsaknad på proteiner, men frukt! hallå!!)
Jag gillar min frukt delad och helst skalad också. Som ett barn. 
 
 

Stekdag

Tjoho! Igår bestämde jag mig för att ta tillvara på livet lite mera, så jag gick till stranden för att steka och leka i vattnet. En riktigt härlig dag faktiskt. Det här med att njuta av livet borde jag göra lite oftare. Ikväll blir det nog utgång med en massa svenskar, nyktert såklart. Ha en bra fredag! 


Tisdag 12 November

Idag är det en till såndär dag. En sån dag då jag inte orkar göra ett skit, kroppen känns tung och motsträvig och ögonen vill bara fall ihop. Det är lite sol ute - men jag orkar verkligen inte smörja in mig, byta om och gå ner och sola... Körde styrkeövningar i några minuter för att det dåliga samvetet skulle försvinna någorlunda, och sen duschade jag och åt. Det är min dag idag haha. Ikväll ska jag förmodligen möta en kompis och sen ska jag sova tidigt för en gångs skull!
 
Bild som är två dagar gammal. Såhär ser jag verkligen inte ut idag haha. Är osminkad, hyn är katastrof och påsarna under ögonen blir bara värre och värre.. Dags för en förändring snart va?
 

Våfflor

Idag har jag hängt med Skellefteborna, sökt jobb (lämnat 8 CVn - ohhhhyeah!) - så jag förtjänade lite godmat. Gick till Chocolatebar och jag åt godaste lunchen/middagen. Den enda som äter ordentligt med mat som vanligt, de andra beställde kaffe och en kaka. Tss.. På riktigt ska de va!
 

En dag på zoo

Hej på er! Idag har jag varit på Lone Pine Koala Sanctuary, som är en djurpark med Australiens (enligt mig) viktigaste djur. Jag har kramat en koala, klappat en orm, och matat å klappat kängurus (svårt i plural de där..jag skulle vilja säga kängrusar, men haha) 
Har varit hur kul som helst! Nu är jag färdig med turistandet haha ;) 
 
Jag var där med två stycken som också kommer från Skellefteå, vilket är rätt otroligt att man lyckas träffa på här. Men obeskrivligt härligt att få höra norrländska en hel dag och prata om Skellhell och gemensamma bekanta. I slutet på dagen kom även Samuel på att vi har åkt i samma bil hemma en gång.
Jahapp - världen är stor, men ändå så liten! 
 
Fler bilder kommer senare!!
 
 
 
 

Vänner för livet

När man reser så som jag gör så träffar man sjukt många människor hela tiden. Vissa är riktiga creep som man önskar att man inte hade träffat, men det vägs upp av alla de underbara människor man träffar. Jag har träffat galet fina människor, och vi planerar redan nu när vi ska komma och hälsa på varandra i diverse länder här och där. En av dom vänner som jag känner att jag fått för livet är Kanerva, min blondin från Finland. Vi funkar jättebra ihop och har alltid skitkul. Vi har samma syn på livet!

 

Dom här bilderna är tagna för några dagar sen, kvällen innan jag flyttade från vårat gemenasamma hostelrum till lägenheten. Vi satte oss bara ner på golvet och kramades, berättade hur mycket vi tyckte om varandra, hur mycket vi skulle sakna varandra och hur sorligt det var att jag skulle flytta. Dörren till korridoren var öppen så då kom de en random tjej som bestämde sig för att fånga oss på bild haha.

 

(Och ni behöver inte oroa er - mina lår är inte smalare än mina vader, det är ljuset som spökar till min förtjänst;) )

Börjar ju få rätt långt hår nu med!
 

Sober up

Förra helgen så blev det lite för mycket alkohol och jag mådde inte alls bra. Det var nog bra att det blev så, trots allt, för det var slutet på något gammalt och början på något nytt. Jag är less på alkoholen och allt vad det innebär. Man mår dåligt, det är dyrt, det är onyttigt och hemskt onödigt egentligen.

 

Så nu har jag tagit beslutet - att sluta dricka!

 

Men för att inte lova något som jag inet kan hålla så lovar jag 3 månader till att börja med. Med ev. undantag för jul och nyår. Då är ett eller två glas okej, om jag känner för det. Men jag ska inte bli full. Förutom de undantagen - inte en droppe på 3 månader!

 

För säkerhets skull så ska jag räkna antalet glas som det kan bli. Har jag under 6 glas på dessa 3 månader - då ska jag unna mig något!!

 

För detta lär faktiskt bli riktigt svårt, i en miljö där varje dag är lördag och alla mina vänner dricker väldigt ofta. Gäller att stå emot nu då.

 

 
 

 


Brazilian food

En positiv sak med att bo med mina brasilienare är att dom bjuder mig på spännande mat från Brasilien titt som tätt. Igårnatt så bakade dom Pastel, vilket vad huuuur gott som helst! Inuti var det köttfärs, tomat, vitlök, lök och nån speciell sås. Mumsmums


Min lägenhet!

Tror minsann jag har glömt skriva det här, men jag har flyttat in i en lägenhet här i Brisbane! Så nu har jag blivit vuxen på riktigt och skaffat min första lägenhet ;) Bor dock inte själv, utan delar den med 2 killar från Brasilien och en från Tyskland.
 
Lägenheten är fin och det är så skönt att ha allt så nära. På hostel lever du i resväskan, köket på en annan våning och toan på andra sidan av korridoren. Och det bästa - eget gym och swimmingpool! Betalar lika mycket i veckan som jag gjorde på mitt förra hostel och detta är ju rätt så mycket bättre. Dock kan de bli ganska ensamt när mina roommates inte är här.
 
Anledningen till att det har gått så länge sen jag skrev sist är för att jag inte har fått internet att funka förrän nu. Eller ja, dongeln funkade inte på min dator, och idag fick jag veta att det är ju bara att göra den till wifi.. Åh - bara några dagar försent ;) Man blir så sjukt beroende av internet alltså! 
 
 
Här kommer bilden på läggan! Riktigt fin och mysig är den!
 
Mitt sovrum, min säng till vänster
 
Vardagsrummet
 
 
 
Balkongen 
 
Sist, men absolut inte den minsta jag har sett - poolen!
 

Lagoon

Igår var jag DUKTIG. Jag skrev ut 10 st cv:n som jag planerar att dela ut idag. Dessutom så gick jag till South Bank och solade på fejkstranden. Eftersom Brisbane är uppbyggt runt en river (flod,älv,å?? vatten i alla fall!) så finns det ingen naturlig strand. Men detta duger gott och väl!
Tar ungefär 20 minuter att gå från mitt hostel och det är ju inte så farligt. Men att göra de där va mycket att åstadkomma för min del. Var helt slut när jag kom hem igen och det blev en myskväll med filmen Ego.
 
 

Picnic i parken

Igår hade jag och min fina finska vän Kanerva picnic i parken. Parken är riktigt stor och fin, bara 10 minuter härifrån. Vi hade världens tjejsnack och njöt av Shapes, ända tills en massa orädda fåglar kom och försökte sno de från oss. Haha har en sjuuk film från igår en stor, äcklig fågel stoppade ner näbben i en annan fågels hals, bara några meter från oss, usch haha!
 
 

Hello November

Tänka sig att det redan är November! Och denna November kommer inte bli som vanligt. Nä, för här är det början på sommaren. Bilden på trädet här under, tog jag igår i parken. Så skönt att slippa snön.
 



Kontakta mig: [email protected]