Dagens outfit


Tröja - ONLY
Jeans - Rut m.fl
Skor - Åhléns

 


Dagens to do

Detta är då min to do-lista idag, ska verkligen försöka hinna allt! Men det är ju så tråkigt.. Vill bara sitta vid datorn, och redigera bilder...! Jag ska göra det i max 25 minuter till, sen ska jag ta itu med min lista. Om jag klarar av att göra allt idag så ska jag unna mig själv glass ikväll!

Lite kul att min todolista på mobilen heter Astrid, precis som en bra kompis till mig gör;P


Sjukling

Stannade hemma från skolan idag.. Försov mig till halv 10 och kände mig inte riktigt kry, hade feber dessutom. Kände det redan igår när jag och babe var och åt på en restaurang, hela kroppen var öm.. Men nu känns det bättre! Blir att ta det lugnt ikväll med, men imorgon blir det förmodligen skola, som det känns nu.

Är himla sugen på att fota och stå modell och inspirera..  Det får bli imorgon när jag inte är så risig som idag!

Fjärrutlösare och reflexskärm

Har ju glömt att visa upp vad jag har köpt! Förra veckan så beställde jag hem en fjärrutlösare och en 110 cm 5 i 1 reflexskärm! Klickade hem det från 24.se, en riktigt billig hemsida med fototillbehör och annat sådant. Allt gick sammanlagt på 228 kr, billigt!! =) Reflexskärmen har en silvrig, en guldig, en vit, en "genomskinlig" och en svart sida.




ihopvikt..


Mat!

En matbild apropå ingenting :D det blev ju så himla fint med massa rött bara!

Nyckeln till frihet - The shawshank redemption

Idag har jag som sagt bara haft en lektion vilket var väldigt skönt! Efter den så for jag och Filip hem till mig och såg slutet på Nyckeln till frihet. En riktigt bra film faktiskt, men jag var väldigt skeptisk innan. Den handlar om en kille som hamnar i fängelse och försöker fly, och vad som händer sen får ni kolla efter ;)


2 år med älsklingen idag!!♥

2 år är jävligt mycket, och jag är glad över att jag har fått tillbringa de 2 senaste åren med dig, du gör mig så otroligt lycklig! Jag kommer alltid att älska dig, finns ingen mer underbar person än du, det ska du veta ♥ Vad som än händer så kommer jag alltid stå vid din sida, och jag hoppas du gör desamma för mig. Det är dig jag vill leva med, jag älskar dig!♥


Mitt schema

Nice schema!! Ser ni så härliga måndagar jag har?! Och det bästa är att på vårterminen så kommer jag vara helt ledig på måndagar :D Så nu sitter jag bara hemma och tar det lugnt. Ska gå och ta mig lunch, och slappa tills halv 2, då jag börjar! Kanske sova lite grann, är så himla trött..


Vadå ambitiös?

Lånade en bok från biblioteket på skolan igår...på spanska!!
Jag läste spanska i 7-9 och nu i 2:an så har jag tyvärr glömt bort det mesta.. Önskar jag kunde ha läst spanska hela tiden, tycker det är så kul! Men nu känner jag i alla fall för att fräscha upp min spanska till resan i November! Önska mig lycka till!




Inte en lättläst bilderbok tyvärr..

Matcha kjolen!

Jag var modig och köpte en kjol för nån vecka sen! Jag äger inte en enda kjol och har inte använt en sen jag var liten, för att jag tycker att jag inte passar i kjol. Nu köpte jag en bara för att trotsa mig själv, och jag ska lära mig att använda den. Kjolar som börjar högre upp får benen att se längre ut, det gillas!

Provade den igår, och här har ni två sätt att matcha denna tighta kjol på!
Det första är med en lösare tröja eller linne, ev. med tryck på.
Det andra är ett tight enfärgad linne som stoppas in i kjolen.

Vilket matchning gillar du bäst?



Eller...




Well.....HELLO...!

TENERIFFA 1 November - HERE I COME!!!
Fyfan så skönt med utlandet!! På höstlovet drar jag till Kanarieöarna för en vecka med värme, sol och bad! Kan inte bli bättre ♥

Blue Star – Oasis

Blue Star – Oasis

Blue Star – Oasis
Vårat hotell!

Skinnbrallor och so what?

Här kommer då en dagens outfit! Det var ett bra tag sen sist. Men idag var jag verkligen tvungen att fota, tyckte jag hade så snygga kläder idag! Och det har jag tänkt börja ha varje dag, så jag hoppas att orken att ta fram stativet och kameran och allt ökar. Jag är alldeles för lat, haha..



Skinnbyxor - Bubbleroom.se
Linne(NYTT) - Gina Tricot, 129:-

Dimma

Fotade utsikten från bakgården för nån kväll sen. Så fint med dimma tycker jag.


Hamnar inte på mina fötter i alla fall!

Ursäkta, men vad är det här? Och vet skulle vilja bära ett par såna skor!! Helt sjukt.. och grymt höga också! Kostar $118 här.
Undrar om det verkligen är nån som köper dessa..?


Tältning i Piteå

Nu är jag hemma efter en rolig natt med tält i Piteå! Det var riktigt kul, vi var båda så sjukt flummiga igår så, haha! Kul att få göra nånting med en kompis bara sådär, och få se att man klarar sig själva!

Inga bilder på mig här, alldeles för risig just nu.. Duschen nästa!!


Fina Lovisa!






Surströmmingskväll

Hej! Igår var jag hos kusinerna och åt surströmming. Riktigt gott och jag blev proppmätt! Dock lite taskigt av dom att inte säga förrän efteråt att det skulle bli efterrätt och godis också ;)

Nu drar jag snart iväg till Piteå för att tälta med Lovisa! Hur skall detta gå :D










Älskar dig <3


Makeupremover och balsam

Nyinköpt! Var på Åhlens för några dagar sen och köpte makeupremover till ögonen och ett balsam. Balsamet är det som jag ska tvätta håret med, ett godkänt alltså :)
Removern kostade 38 och balsamet runt 40-50.


Språkresan del 2 - Surfingen



Hej Erika! Klart jag kan göra!

Surfingen var uppdelat på 4 dagar, 3 timmar per gång, så alltså 12 timmar sammanlagt. Vi fick dra på oss våtdräkter, ta våra brädor och gå ner till stranden, där vi la alla brädor i en cirkel. Sprang en bit som uppvärmning och strechade sen. Fick sen instruktioner om hur vi skulle göra och sedan var det bara att gå ut i vattnet och prova. Vågorna var ganska höga. Även de dagar som de sa att det var små vågor, då var de höga men bara inte så många. Det var ganska svårt i början att komma upp på brädan och stå, men till slut gick det. Jag kan säga att det är en fördel om du har provat vindsurfa innan, då känner man igen sig lite.
Man ramlade många gånger och svalde mycket saltvatten. Och hela surfinggrejen är sjukt ansträngande, fysisk träning, men också koncentration.

Jag har alltid haft som dröm att prova vågsurfa, och nu har jag gjort det! Det var roligt och jag ångrar inte en sekund att jag valde det. Jag kommer att vilja göra om det någon annan gång, men det där räckte för i sommar.

Det som är synd är att jag tycker att det var för långa pass. Det är inte många som orkar i 3 timmar, de flesta gick upp efter kanske 2. Jag vet i och för sig inte om det kommer vara likadana scheman nästa år, men jag gissar på det.

Jag tycker att du ska fara till Jersey! Det är en fin, mysig ö, och vill du dessutom prova surfa - ta chansen! Om du inte vill surfa så finns det säkert bättre ställen att fara till, men jag valde Jersey för att jag ville surfa, och det är jag glad att jag gjorde. Det var en upplevelse!










Balsammetoden - sluta använda schampoo!

Igår var förmodligen sista gången jag använde schampo! Det finns en metod som kallas balsammetoden och går ut på att man bara tvättar håret med balsam, och det ska bli rent ändå. Det är en del som följer detta, och gillar det!

För schampoo är tydligen bara skit för håret! Det innehåller starka tensider som rubbar hudens egen fuktbalans och torkar ut hårbotten. Då producerar huden mera fett för att kompensera, och det gör att man får fett hår redan efter 1-2 dagar. Dessa schampon torkar även ut håret och då används oftast produkter som innehåller silikoner och mineraloljor. De sveper in håret i en hinna och får håret att se fräscht ut. Men för att få bort alla silikoner och mineraloljor så måste man använda ett starkt schampoo, och det gör att det blir en ond cirkel.
Sluta dölja att ditt hår är risigt - vårda det istället!


Hur funkar detta då?
1. Börja med att tvätta håret med ett så kallat "sista-schampoo". Det ska innehålla sulfater (som annars är no-no) men inga silikoner eller mineraloljor. Detta använder du för att rensa bort silikoner och mineraloljor som redan är i håret. Tvätta noga med bara sista-schampot 1 eller 2 ggr.

2. Skaffa ett balsam som inte innehåller silikoner eller mineraloljor. Applicera och massera in i hårbotten först och dra sedan ut i längderna. Vissa kan uppleva att längderna blir torra. Då kan man använda två olika balsam, ett för hårbotten och ett med mera fukt i längderna.

3. Börja med att tvätta lika ofta som du gjorde förut när du använde schampoo, sen kan du se om det verkligen behövs tvättas lika ofta. Flera som använder detta behöver bara tvätta håret 1-2 ggr i veckan, men det ser du ju själv.


•Man kan uppleva en "fulperiod" i början då håret vänjer sig av med schampoo. Detta brukar gå över efter en eller några veckor. För att undvika att det ska synas, använd sjalar, mössor och strama knutar.

•Behåll sista-schampoot. Du kan behöva det någon gång då du har fått dåliga produkter i håret. Du hamnar inte på noll igen, men du kommer nog inte vilja använda schampoo när du märker hur bra det är utan.

•Denna metod används mest av personer med lockigt hår, men det ska tydligen gå lika bra med personer med rakt hår. Jag får väl prova och se om det funkar på mig som har rakt hår!

Kom ihåg nu - använd inte schampoo. Tvätta håret med balsam utan mineraloljor och silikoner!

Allt detta har jag lärt mig på internet, här är några sidor som är bra om du vill veta mera, och se exempel på folk som har använt detta länge. Sen så kommer jag förstås att uppdatera om detta!
Länkar: Här, här, och här





Fika

Slänger upp några bilder från mitt mysiga fika och snack med Sofie idag! :) Kommer sakna dig!!<3






Mot stan

Nu drar jag ner på stan. Ska träffa Sofie, hon flyttar till Danmark på fredag och ska bo där ett år..! Känns såklart inte alls kul.. :(
Ska även köpa en lite ficka till min mp3, ögonmakeup-borttagning, ett bra balsam och kanske jojobaolja.. får se!

Skriver när jag har kommit hem igen. Såg att någon vill att jag ska berätta om surfingen, det ska jag självklart göra!



Är himla stolt, för det enda jag har på mig på bilden är mascara!! Jag har fan fått finare hy!!!

Love colors

Klänning från VILA


Måste städa....


Äpple

Det här blir det jag smaskar på ikväll! Nyttigt och gott med småsura äpplen. Som belöning efteråt så ska jag äta upp en halv chokladkaka som jag har kvar.. Annars ligger den ju där och blir gammal! Men sen ska jag försöka att inte köpa något onyttigt snacks!






Vogue

Ska sätta mig ute i solen nu och läsa en äkta Voguetidning, köpt i Paris! Skriven på franska också,  så jag kommer inte fatta ett skit! Så ja..snarare titta i tidningen, inte läsa.. :)






Kort löpartur

Det blev en liten löpartur i alla fall! Känner mig duktig som lyckades ta mig ut. 1,9 km på 13 min. Väldigt kort, men bättre än inget. Brände iaf ca 150 kcal!

Nu ska jag skynda mig att duscha, ta moppen till stan och lämna igen en film, sen köra till farmor och farfar och äta där. Ska inte stanna där så jättelänge, känner att jag vill vara hemma nu, städa och sitta vid datorn och fota och bara ta det lugnt :)


Nya löparshorts

Tänkte visa er mina nya löparshorts! Köpte dem igår på Team Sportia för 249 kr. Gick runt på alla sportaffärer i stan innan jag hittade dessa. Var nämligen på jakt efter ett par short modell kortare. För av någon konstig anledning så kliar det på mina ben när jag har mina långa tights. Och då ville jag inte gå och köpa några som var bara lite kortare, utan jättekorta!

Borde fara ut och testa dem nu. Det tar emot men... Om jag belönar mig med att få kolla på massa bloggar efteråt..? Ja en liten bit ska jag i alla fall klara!!


Språkresan del 1 - Paris

Resan började med att vi var i Paris i 3 dagar. Det ösregnade alla tre dagarna tyvärr, inte så kul. Var något uppehåll ibland, men ingen sol inte.

Den första dagen spenderade vi på Disneyland. Helt klart en upplevelse, men jag kommer nog inte fara dit igen. Roligt och mycket att se!
Var även uppe halvvägs i Eiffeltornet. Det kan göras om! Tog faktiskt trapporna upp, och fick träningsvärk dagen efter, haha..

Den andra dagen var vi och shoppade och kollade på triumfbågen.
Var in i Louis Vouitton, helt sjuk butik de där.. Tror att jag gapade under hela tiden vi var där inne, allt var så sjukt dyrt och det var vakter överallt. Vågade absolut inte röra nånting. Tror det billigaste kostade runt 2000 kr.. Såg en klocka där inne för 73 000 EURO. Galet!!

Vi åt även middag på Hard Rock Café.










Utsikten från Eiffeltornet



Triumfbågen




På Hard Rock Café!!




Grymma dörrhandtag!


11 augusti 2011

Hejsan! Sitter hos mormor och morfar i närheten av Jönköping. Idag har jag och Filip varit inne i staden för att träffa en kompis från språkresan, Frida heter hon. Det var jättekul att träffa henne, synd att vi bor så himla långt från varandra bara!! Cirka 120 mil... Kommer träffas på återträffen i oktober, och det är ju tur det.

När vi var inne i Jönköping idag så åt vi, gick runt i affärer och babblade på. Köpte en fin tröja och två par trosor.

Ni får bildbomb från resan sen när jag kommit hem!!








Hejsan! Längesen jag skrev här nu. Har haf...

Hejsan! Längesen jag skrev här nu. Har haft Internet hela tiden men det har varit så sjukt långsamt så jag har inte orkat, haha. Nu är jag i alla fall i Sverige, sitter på tunnelbanan i Stockholm nu. Är här med älsklingen, och vi har haft det jätteroligt idag! Har tillbringat dagen på Grönan, skitkul! Sen har vi ätit lyxig middag i Gamla Stan. Ha de bra så länge, puss!




Kontakta mig: [email protected]