Må bra!

Nu i höstmörkret så är det lätt att falla in i downperiod. Så är det i alla fall för mig. Det är mycket i skolan, man ska ha fint hemma, ta hand om sig själv, vara med vänner, träna, sova...ja och mycket mer! Det är svårt att hinna med allt och man stressar helt enkelt sönder!  Jag har lite tips!
 
 
PRIORITERA RÄTT. Det allra viktigaste egentligen. Vissa saker är viktigare än andra, och de gäller  att  göra bort det viktigaste först innan man kan göra det som man egentligen tycker är roligare.
 
PLANERA. När du har bestämt i vilken ordning saker och ting ska göras, sätt dig då ner och planera när du ska göra dem. Detta funkar i alla fall för mig. Har jag struktur och ordning runt om mig, helst svart på vitt, då blir det klart i huvudet på mig också!
 
GÖR BORT DET. Gör bort de jobbiga sakerna på en gång, då kan du lämna det sen och behöver inte tänka på det något mer!
 
HA SAKER ATT SE FRAM EMOT. Mitt i all depp och stress har du i alla fall något roligt att längta till, då blir man garanterat på bättre humör!
 
SOV! En sak jag måste bli bättre på. Sover man för lite så orkar man ingenting. Jag är ständigt trött, och det är verkligen inte roligt. Ha regelbundna tider och se till att sova tillräckligt länge.
 
TRÄNA. Du blir piggare i längden och får mer energi, vilket gör att du orkar med alla saker du måste göra lättare!
 
ÄT BRA. Nyttigt och många små mål om dagen för att hålla energin på topp hela tiden. Sen om man är lite onyttig då och då gör såklart ingenting, så länge det inte blir för mycket.
 
TA HAND OM DIG SJÄLV. Ha en dag då du bara tar det lugnt, och tar hand om dig. Kanske en liten spa-söndag? En dag att se framemot efter veckans jobbigheter, och en bra start på nästa vecka.
 
 
 

Jag är inte alls bra på att följa detta själv, men jag ska se till att göra det nu, så att jag mår bättre och inte stressar så mycket! Gör det ni med! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (bara jag som ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Kontakta mig: viktorianystrom@live.se